Noutati :

Bani de la Guvern pentru instalatii de descompunere a deseurilor. Cine si cat poate primi?

29 octombrie, 2016 - 08:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Fiecare gospodarie poate primi cate 300 de lei ca sa monteze o instalatie individuala de descompunere a deseurilor. Asta spune unul dintre cele mai recente proiecte de Ordin de Ministru pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului privind gestionarea deseurilor.

Banii ar urma sa fie alocati primariilor, care trebuie doar sa depuna cereri de finantare nerambursabile la Administratia Fondului de Mediu pentru a primi sumele necesare.

„Finantarea se acorda in functie de numarul de gospodarii inregistrate in evidenta UAT-ului beneficiar (unitate administrativ-teritoriala – n.red.), fiecarei gospodarii revenindu-i o singura unitate de producere a compostului, la alegere in functie de nevoi. Pentru fiecare unitate de compostare individuala, valoarea maxima acceptata poate fi de pana la 300 lei inclusiv TVA pentru fiecare unitate de compostare individuala de tip monobloc, cu volum cuprins intre 200 şi 400 litri sau de pana la 1.500 de lei inclusiv TVA, pentru fiecare unitate de compostare cu tambur rotativ; suma maxima eligibilă pentru fiecare UAT este de 1.500 mii lei”, se arata in document.

Scopul programului este de a imbunatati calitatea mediului prin reducerea cantitatii de deseuri transportata si depozitata la rampele de deseuri.

Citeste mai mult pe ECONOMICA.net.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...