Noutati :

Banda rapida pentru troleibuze si autobuze din centru catre Spitalul Judetean Timisoara intra in prima licitatie. Administratia Fritz cauta o firma sa faca studiul de fezabilitate si proiectul tehnic cu peste 80.000 de euro

10 iulie, 2021 - 12:36 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
12

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu cateva zile anunta ca intentioneaza sa dedice o banda transportului public din centrul orasului catre Spitalul Judetean, administratia Fritz lanseaza prima licitatie. Primaria cauta acum o firma care sa realizeze Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, iar pentru asta pune la bataie peste 81.000 de euro.

Conform anuntului lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, „se vor presta urmatoarele servicii: expertize tehnice asupra infrastructurii stradale, întocmirea studiului de fezabilitate conform H.G. nr. 907/29.11.2016 actualizata, (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentatii cadastrale, studiu de trafic/de circulatie etc.) si a documentaţilor pentru obţinerea tuturor acordurilor si avizelor stabilite prin Certificatul de Urbanism, elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrarilor si obtinerea Autorizatiei de construire, elaborarea proiectului tehnic si asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada desfasurarii procedurii de achizitie a lucrarilor de execuţie (pentru formularea de raspunsuri la clarificari si in calitate de expert cooptat) si pe parcursul executiei lucrarilor pana la finalizarea implementarii proiectului si predarea proiectului As Built pe specialitaţi, la receptia lucrarii„.

SF-ul si PT-ul trebuie realizate in 6 luni, iar suma prevazuta de la bugetul local pentru documentatii este de 336.135 lei fara TVA, adica peste 81.000 de euro cu TVA.

In Bugetul Timisoarei pe 2021 pentru asta au fost insa alocati doar 50.000 de euro.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 19 august.

Va reamintim, in acest moment, pe strada Cluj, de la Michelangelo si pana la Casa Tineretului, exista o banda dedicata mijloacelor de transport in comun si taximetrelor. Inainte ca aceasta artera sa devina cu sens unic, pentru o vreme, fosta administratie dedicase o banda troleibuzelor, taxiurilor si ambulantelor, in sensul catre centru. Ulterior, odata cu santierul de pe Aleea Ripenisa, a reconfigurat traficul, astfel incat din centru catre Spitalul Judetean se merge pe un singur sens, pe 4 benzi, iar cea dedicata mijloacelor de transport in comun e folosita si de ceilalti soferi. Cu totii spun ca pe acest sector de drum din Timisoara este poate cea mai buna ‘unda verde’.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Mai Fritz, tu n-ai ce face cu banii publici? Pe cine deranjează sa ramana asa cu.este trasată banda acum?

  • Fritz nu a auzit de unda verde. Acum unda verde de la Dicasterial merge perfect pana la Muzicescu. O modificare a unui segment da peste cap totul. Cu banii astia ai putea sa uzi plorile si gazonul din Timisoara ca tot nu ai bani. Tot gazonul din Parcul Justitiei realizat cu mult efort s-a uscat.
   Fiind langa Primarie ai fi putut sa vezi. Ai putea sa trimiti veterinarul bun si la cultura si la horticultura. Succes.

   • lasa ca sistemul de semafoare e atata de inteligent incat se adapteaza singur.

 2. Fritz ai terminat toate proiectele si nu mai stii ce sa faci? Ar mai fi o varianta sa astupi si viaductul din complex. Eventual, daca te plicti, vezi ca inca nu ai gradinar sef. Cauta unu.
  Lasand gluma la o parte, animalu’ asta este de rasul curcilor. Oamenii au vazut in el o speranta, dar e doar o pacoste. Poate ne ajuta cei din CL sa nu voteze asemenea aberatii.

 3. Oltenia Timișoare , o fițuică insalubră de apartament, obsedată de primarul Timișoarei.

  • Prea toleranti astia de la opin ia cu toti tampitii ca tine, jur

 4. Asa se constrieste „Micul Tokio (Toc – io)”.

 5. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Oare cât de tâmpit trebuie să fii să nu realizezi ca visul acestui șarlatan verde ca balega de gâscă din partidul verzilor german este să scoată o bandă pe toate străzile principale pentru a băga mijloace de transport în comun !!??? Peste patru ani îl veți căuta pe Laie din Bogsig cu lumânarea ! Experimentele pe care vrea să le facă Hampelmann in Timișoara nu ar fi putut să le facă nici la Chișinău de unde vine marele arhitect consilier Graf !!!
  De ce credeți că nu vorbeste nimic despre parcări ????
  Simplu, dacă nu sunt mașini nu trebuie parcări !!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 6. Dati-mi banii ca vi-i „toc-io” (a se citi Tokio).
  Eppur si muove!

 7. Domnule primar HERR FRITZ mai kasa aruncatul cu banul public pentru strategi,studiul de fezabilitate si proiectul tehnic cu mii de euro.Mai spuneti si ceva concret ce ati realizat in cei 9 luni de mandat,Numai „Abureli”cumparari de mochete,birouri,calculatoare.angajari cu duiumul si alte Nazbati.Pardon am uitat de pelerinajele la Bucuresti cu consiliera personala pentru impins fizic

  • inchide ca te sun eu, ne vedem la metrou.

 8. SPRITZ ,ai numai tampenii in cap,adica nu prea ai nimic.Varza murata ce esti!