Noutati :

Banci amendate de ANPC pentru aplicare de comisioane si informarea incompleta cu privire la lichidarea depozitelor

9 august, 2011 - 09:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au luat la puricat bancile in primele sase luni ale anului. Iar vizitele lor la  institutiile financiare s-au soldat cu amenzi  in valoare de 3.4 milioane de lei.

Inspectorii ANPC au amendat, in semestrul I din 2011, 24 de banci cu 3,4 milioane de lei aproximativ 850.000 de euro), pentru nereguli constatate in aplicarea comisioanelor si informarea incompleta cu privire la lichidarea depozitelor.

„Serviciile financiare sunt un domeniu sensibil si dorim sa eliminam acele ambiguitati ce pot submina increderea consumatorilor. Noua legislatie a facut multa lumina si in acest sector. In ordine alfabetica, bancile la care am gasit deficiente au fost Alpha Bank , BCR, Banc Post, BC Carpatica, Banca Româneasca, Leumi Bank, BCR Banca pentru Locuinte, BRD Group Societe Generale, CEC Bank, Credit Europe Bank, Emporiki, Garanti, ING Bank, Intesa San Paolo Bank, Marfin Bank, MKB Bank, OTP Bank, Pirraeus Bank, Procredit, Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, RBS Bank, Unicredit Tiriac Bank, Volksbank”, a anuntat marti Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC.

Ce nereguli au descoperit inspectorii de la Protectia Consumatorului: aplicarea unui comision de administrare mai mare decât cel prevazut in contract, informarea incompleta cu privire la lichidarea depozitelor, perceperea comisioanelor de risc, redenumirea comisionului de risc in comision de administrare, majorarea comisionului de administrare, practici comerciale incorecte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...