Noutati :

Banatul, promovat in capitala Europei, la Bruxelles. Ce eveniment va avea loc acolo?

21 aprilie, 2015 - 07:37 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

Eurodeputatii PSD Victor Negrescu si Emilian Pavel lanseaza  la Bruxelles Delegatia Transilvaniei, Crisanei, Banatului si Maramuresului –proiect care va asigura reprezentare directa  la nivelul Uniunii Europene a zonei de vest a Romaniei.

Delegatia va promova valorile culturale si oportunitatile economice prin evenimente periodice, dupa  modelul folosit de landurile din Germania.

Lansarea va avea loc pe 25 aprilie in cadrul festivalului organizat de comunitatea romaneasca  din Belgia, aflat la a 10-a editie, intitulat „Festivalul Primavara Romaneasca  la Bruxelles”   si avand tematica „DinTransilvania, Crisana, Banat si Maramures in inima Europei”. La festival vor lua parte artisti, artizani, jurnalisti, oficialitati din toata  zona si oameni de cultura.

Judetul Timis va fi reprezentat printr-o delegatie formata de catre Consiliul Judetean Timis care cuprinde 3 consilieri judeteni, Mihai Ritivoiu, Marina Rodica Radu, Davitoiu Ion, maestrul caricaturist Stefan Popa Popa’s si mesterul olar Barbos Marin. CJ Timis va organiza un stand de prezentare a pesterii Romanesti si a concertului Filarmonicii Banatul.

In cadrul festivalului se va organiza si un stand de prezentare a Cramei Petrovaselo, din zona regiunii viticole Recas. Pe langa delegatia de oficialitati a CJ Timis, la lansarea DelegatiaTransilvaniei, Crisanei, Banatului si Maramuresului va fi prezent deputatul de Timis Catalin Tiuch si Presedintele PES activists Timis, Alexandru Iovescu.

„Zona de Vest a Romaniei are un potential cultural, turistic si economic care trebuie fructificat. O reprezentare directa pe langa Uniunea Europeana  va permite acestor regiuni sa  fie mai bine cunoscute de catre institutiile europene si va crea premisele pentru o mai buna  promovare, dar si fructificare a oportunitatilor oferite de apartenenta la Uniunea Europeana. Un exemplu de astfel de oportunitati sunt fondurile europene, o parte dintre acestea fiind accesibile direct de la Bruxelles. De altfel, in acest sens am lansat deja portalul GranturiEuropene.ro, care ii ghideazape cei interesati catre obtinerea acestor finantari. Alaturi de colegul Emilian Pavel am initiat acest proiect, insa  nu suntem singurii sustinatori din partea Romaniei. Ne dorim o larga  sustinere si ii invitam pe toti cei preocupati de interesele zonei sa se alature proiectului”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu.

Delegatia va organiza periodic la Bruxelles, considerata  adesea „capitala Europei”, evenimente si conferinte in cadrul institutiilor europene,va promova brand-uri locale si va sustine initiative locale in domeniulcultural, turistic sau economicInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...