Noutati :

Banatenii sunt prieteni cu cardul! Timisul e in Topul judetelor unde cele mai multe plati se fac la bancomate sau POS in magazine

26 august, 2013 - 03:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Ponderea platilor cu cardurile in totalul tranzactiilor a crescut de 3 ori in sase ani.  Plata cumparaturilor cu cardul de credit are o pondere de 87% in totalul tranzactiilor, in crestere de la 29% in 2007, iar pentru cardurile de debit cota a crescut de la 12% la 38%.

Cei care  efectueaza tranzactii non-cash sunt, in ordine, din Bucuresti si judetele Ilfov, Timis si Brasov, se arata intr-un studiu BCR.

„Cei mai activi clienti din punct de vedere al numarului de tranzactii non-cash sunt in Bucuresti si Judetul Ilfov, urmati de cei din judetele Timis si Brasov, rezulta dintr-un studiu efectuat pe segmente interne de clienti. Pe ultimele locuri in acest clasament se situeaza: Bistrita, Neamt si Calarasi”, se arata in studiu.

Clientii utilizeaza platile la POS, prin internet banking, debit direct, ordine de plata prestabilite in baza unui contract, precum si platile la bancomate.

Cele mai multe conventii de direct debit, prin care banca este imputernicita sa efectueze automat platile lunare, au fost incheiate de clientii din Bucuresti, Constanta si judetul Arges. Totodata, cele mai multe conventii de plata facturi de la ATM au fost inregistrate in Bucuresti si judetele Sibiu si Brasov.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...