Noutati :

Banatenii se vor plimba cu vaporetto in scurt timp. Dar NU la Timisoara! FOTO cu vaporasul!

10 martie, 2015 - 11:27 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TURISM
10

CARAS-SEVERIN. Vesti bune pentru banateni. Daca timisorenii asteapta de mai bine de patru ani sa se plimbe pe Bega cu vaporasele mult promise de autoritati, iata ca altii ne-au luat-o inainte. Este vorba despre cei din judetul Caras – Severin, care vor introduce, pentru inceput, un vaporetto care sa circule pe Dunare.

Mai exact este vorba despre un proiect realizat in colaborare cu Serbia si care se numeste destul de pompos, „Cresterea gradului de mobilitate in vederea dezvoltarii schimburilor economice si turistice in zona transfrontaliera Pojejena – zona eligibila Voivodina – Serbia”.

Concret, un vaporas care a fost deja construit la Santierul Naval de la Orsova si care se va numi Bazias 1 si va plimba turistii pe Dunare, in zona Moldova Noua. Ambarcatiunea are 50 de locuri si va fi gandita ca un autocar care va face plimbari pe fluviu, inclusiv intre malul romanesc si cel sarbesc, in functie de cerere.

La Pojejena, va ajunge un vaporetto modern, care va asigura transportul populatiei si al turistilor pe cursul fluviului Dunarea. Ambarcatiunea a fost realizata de Santierul Naval Osova, iar la finele lunii martie, cel mai tarziu, ne propunem sa o punem in functiune. Totodata, am scos la concurs si posturile pentru echipajul acestui vaporetto, Bazias 1, pentru ca asa se numeste, intrucat va fi si un Bazias 2, urmand ca dupa ce acest concurs este adjudecat, echipajul sa aduca nava de la Orsova”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Coniliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.

Intregul proiect este in valoare de peste un milion de euro si include, pe langa cumpararea ambarcatiunii si construirea unui mic port la Pojejena, achizitionarea unui ponton si lucrari de dragare si indiguire.

Deocamdata nu a fost stabilit pretul unui bilet pentru o plimbare cu vaporasul. Acesta va fi lansat la apa imediat ce va fi angajat personalul care sa deserveasca ambarcatiunea, cel mai probabil la finele acestei luni.

CITESTE SIDaca nu poate pe Bega, vaporetto se va plimba in alt colt din Banat! Ce surpriza se pregateste chiar din martie?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Sa comande domn’ Primar un vaporetto neaos!

 2. Am mai avut noi acest vaporetto la Pojejena pentru cateva luni si statea degeaba acolo, a fost luat inapoi pentru ca nu au avut licenta si capitan de vas. Sa speram ca acum se va duce la capat acest proiect si vom avea transport pe Dunare asa cum ni s-a promis. Pana nu vad nu cred 🙂

 3. De ce nu se dau două nume, de ce Baziaş 1 şi Baziaş 2? De exemplu Baziaş şi Musca Columbacă… Îmi plac numele RER-urilor parisiene.

 4. Ce este nou in aceste stiri…nimic.Vaporase pentru pasageri au circulat si pe Dunare si pe Bega!!E adevarat …aceasta se intimpla pe vremea comunistilor si cu zeci de ani in urma….Vor ramine probabili…stiri..proiecte…ca de obicei!!!!Ca sa ajunga turistul la Dunare trebuie sa treaca prin transeele care brazdeaza drumurile in Caras-Severin…si in Timisoara…cine are interes…nimeni!!!
  Banatul inca nu este pregatit sa primeasca turisti ..din pacate…

 5. George55 Banatul este fruncea tu nu sti ce este Caras Severin !!!??Dunarea!!!???? Tu sti nu mai Bega!?? Nimic altceva ?Eu am fost marinar pe Motonava Mehedinti in anii 1979-2983 cu pasageri OrsovaMoldove noua

 6. George55! Eu am lucrat ca marinar pe Motonava Mehedint din 1979 pina 1983tu nu sti dupa cum vad eu numai BEGA NU STI ALT CEVA Dunarea si Caras Severinu este alt ceva!!!! Mai informeazate pina mai sti mai multe

 7. George55! Vad ca tu nu sti altceva decit BEGA?????? Ai ramas in urma!!!!!))))

 8. George55 ai pus vaporase pe Bega si alea de pe Dunare nu sint la fel! Nu stiu dar tu habar nai! Ai fost odata la Dunare??? Nu compari Bega cu Dunare! Inseamna ca nai fost niciunde de la BEGA!nu vorbi prostii daca nu stii!!#))

 9. Vino IN BANAT LA NOI si o sa vezi diferenta!

 10. Buna veste , sa dea Domnul sa se aplice .Turismul in Caras-Severin trebuie dezvoltat si un pas in spre popularizarea zonei nu strica DAR …Nu faceti ca si cu Cascada Bigar .Turistul adevarat cred ca e dornic de peisaje si chiar da bani ca sa vada .Si cu banii faceti curatenie si oferiti servicii .Pachete turistice Herculane-Orsova-Pojejena(naval)-Oravita-Rudaria,sau sa legam Dunarea cu Semenicul sau Muntele Mic , ca exemplu, poate sa ajute si la deblocarea economica si sociala a zonei.Va asigur ca doritori veti gasi.Incurajati agroturismul , comertul cu produse agro (branza , rachia , pielarie , fructe ) , sprijiniti infintarea de pensiuni si in alte locuri decat Herculane si Ieselnita , si reparati drumurile caci sunt dezastru .Scoateti oamenii din sate si organizati evenimente culturale , festivaluri si concerte , nedei si rugi , faceti fala banatenilor .