Noutati :

Balul Vienez de la Timisoara, o traditie plina de farmec si culoare, sub semnul generozitatii florii de colt

23 noiembrie, 2015 - 03:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Fundatia Balul Vienez de la Timisoara organizeaza editia a IV-a a evenimentului Balul Vienez de la Timisoara care va avea loc joi, 26 noiembrie, incepand cu ora 19:00 in Sala Teatrului National.

Balul este un eveniment cultural caritabil, scopul acestui proiect fiind de a sprijini fundatia internationala United Way Romania in beneficiul a circa 450 de copii, tineri si varstnici din orasul Timisoara.

Anul acesta organizatorii evenimentului au dorit sa raspandeasca mesajul generozitatii mai mult in comunitatea locala. In acest scop au lansat o campanie inedita „O floare de colt pentru United Way” prin care oricine poate achizitiona o brosa cu doar 10 lei, cost care asigura un pranz cald unui copil defavorizat.

O alta initiativa este premierea unor oamenii din comunitatea locala care prin generozitate isi dedica viata oamenilor de langa ei. Anul acesta printre cei care vor primi „Trofeul generozitatii” vor fi un cadrul medical, un pompier si un politist.

Desfasurandu-se sub inaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timisoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel international de catre Primaria din Viena. Astfel, printre invitatii speciali, anul acesta se va numara si dl Ernst Woller, Presedintele Comisiei de Cultura din Primaria Viena.

De asemenea, la evenimentului vor fi prezenti invitati din mediul diplomatic, politic, si economic atat de la nivel local, cat si national. in cadrul programului artistic, invitatii de onoare sunt soprana Rodica Vica si tenorul Mihail Dogotari, ambii solisti ai Operei de Stat din Viena. Ei vor canta acompaniati de Spirit of Vienna Ensemble, orchestra venita special din capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timisoara. Programul artistic este completat de momentele celor 48 de tineri debutanti, si al celor 56 de copii minidansatori. Coregrafiile prezentate sunt create si pregatite timp de 2 luni alaturi de doi dintre cei mai renumiti antrenori de dans din Romania, Diana si Raul Avram. Editia din acest an va fi prezentata de Ditte Dinesz, realizatoare la TVR Timisoara care a castigat insemnate premii de televiziune.

Balul Vienez de la Timisoara a ajuns la a IV-a editie. in toti acesti ani, prin acest proiect caritabil, am ajutat sute de copii si oameni batrani din centrele United Way. Ne bucuram ca in acest am lansat si campania cu floarea de colt care raspandeste si mai mult gestul generozitatii, iar comunitatea oamenilor generossi creste de la an, la an”, a declarat av. Ioana Hategan, Presedintele Fundatiei Balul Vienez de la Timisoara.

Campania „O Floare de colt pentru United Way”

Ca o premiera, anul acesta, Fundatia Balul Vienez de la Timisoara a introdus floarea de colt ca simbol al spiritului caritabil pe care il promoveaza in fiecare an in orasul nostru. Aceasta actiune face parte din campania de strangere de fonduri ”O Floare de colt pentru United Way”. Chiar daca generozitatea este ca o floare rara, campania este o invitatie deschisa tuturor timisorenilor care considera ca sa daruiesti, oricat de putin, e important in viata.

Cu o donatie minima recomandata de 10 Lei, se poate achizitiona o brosa. Toate donatiile obtinute in urma achizitionarii florii de colt ajung direct la Fundatia United Way din Timisoara. Cu numai 10 Lei se asigura o masa calda unui copil din centrele fundatiei.

De la lansarea campaniei la sfarsitul lunii octombrie au fost vandute peste 1.500 de flori de colt. Aceasta realizare inseamna 1.500 de mese calde pentru copiii inclusi in programul Fundatiei United Way din Timisoara.

Mai multe firme locale si organizatii sustin campania de strangere de fonduri a Balului Vienez de la Timisoara prin distribuirea de flori de colt.

Cine poate participa la evenimentul din 26 noiembrie?

Organizatorii se adreseaza iubitorilor de cultura, celor care sunt in cautarea unei experiente unice si celor care isi doresc ca prin participarea lor la un astfel de spectacol extraordinar sa sustina cauze caritabile deosebit de importante.

Invitatiile pentru cea de-a IV-a editie a Balului Vienez de la Timisoara sunt disponibile in 3 locatii diferite: la sediul Fundatiei Balul Vienez de la Timisoara, pe Strada Ady Endre, Nr. 11, la Casele de bilete ale Teatrului National si online, la adresa http://balul-vienez.ro/invitatie/.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...