Baloane albastre pe cerul Timisoarei! Avem peste 20.000 de bolnavi de diabet in oras

Mii de baloane albastre s-au inaltat pe cerul Timisoarei cu ocazia Zilei Mondiale impotriva Diabetului, marcata anual pe 14 noiembrie. Medici specialisti, pacienti, copii si adulti afectati de aceasta boala au primit baloanele colorate si, la ora 12, ele au fost eliberate catre cer in cadrul unei ceremonii organizate in Piata Libertatii, ca semn al solidaritatii cu cei bolnavi. In cadrul unei campanii mondiale sustinute de Federatia Internationala de Diabet, Grupul Sanofi-Aventis a lansat campania "Impreuna putem face mai mult", care are ca scop prevenirea acestei afectiuni si a complicatiilor sale. In Romania, campania cuprinde actiuni publice in 12 orase ale tarii, printre care si Timisoara. A doua etapa a campaniei foloseste site-ul www.baloanepentrudiabet.ro ca spatiu de intalnire a tuturor celor care doresc sa sprijine cauza celor cu diabet zaharat prin eliberarea de baloane electronice. Prevalenta diabetului la nivel mondial este in continua crestere. Estimarile specialistilor arata ca pana in 2030, 438 de milioane de persoane vor suferi de diabet, reprezentand aproximativ 8% din populatia lumii. Mai precis, mai mult de 1 din 13 adulti ar putea avea diabet peste 20 de ani. In Timisoara, 20.800 de persoane sufera de diabet, dintre care 3.700 sunt pacienti insulino-tratati. In 2009 au fost inregistrate 2.342 de cazuri noi. „Cea mai buna masura de reducere a numarului cazurilor noi de diabet zaharat este prevenirea acestuia. Insa, pentru ca preventia sa fie eficienta, este nevoie de o permanenta activitate de informare si de educatie privind diabetul zaharat, referitoare la masurile concrete pe care fiecare persoana trebuie sa le cunoasca si sa le aplice printr-un comportament responsabil si activ. Esenta preventiei diabetului la majoritatea persoanelor este, in prezent, prevenirea si combaterea obezitatii, printr-un mod de viata sanatos (alimentatie corecta si evitarea sedentarismului prin activitate fizica). Evident ca, astfel, frecventa cazurilor de diabet zaharat poate fi redusa substantial", a declarat seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara si sustinator al campaniei, prof. dr. Viorel Serban.

Prin campania „Impreuna putem face mai mult" dezvoltata unitar la nivel global, Sanofi-Aventis incearca sa creasca nivelul de constientizare si de educatie medicala a publicului larg privind diabetul. Persoanele cu diabet pot avea o viata mai implinita si mai activa, atata timp cat exista un management adecvat si un tratament eficient. Pentru a marca aceeasi zi de lupta impotriva diabetului, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica vor amplasa, luni, intre orele 11.00 – 17.00 in Piata Libertatii un stand unde se va determina gratuit glicemia prin efectuarea de teste membrilor comunitatii. Tot acolo se vor distribui materiale informative despre problematica acestei boli. Aceste materiale vor fi distribuite de voluntarii Bethany si in Piata Operei si pe strada Alba Iulia. Cei care au fost prezenti si duminica in Piata Libertatii au putut sa isi testeze gratuit nivelul de zahar in sange. [nggallery id=149]

Mii de baloane albastre s-au inaltat pe cerul Timisoarei cu ocazia Zilei Mondiale impotriva Diabetului, marcata anual pe 14 noiembrie.

Medici specialisti, pacienti, copii si adulti afectati de aceasta boala au primit baloanele colorate si, la ora 12, ele au fost eliberate catre cer in cadrul unei ceremonii organizate in Piata Libertatii, ca semn al solidaritatii cu cei bolnavi.

In cadrul unei campanii mondiale sustinute de Federatia Internationala de Diabet, Grupul Sanofi-Aventis a lansat campania „Impreuna putem face mai mult”, care are ca scop prevenirea acestei afectiuni si a complicatiilor sale. In Romania, campania cuprinde actiuni publice in 12 orase ale tarii, printre care si Timisoara. A doua etapa a campaniei foloseste site-ul www.baloanepentrudiabet.ro ca spatiu de intalnire a tuturor celor care doresc sa sprijine cauza celor cu diabet zaharat prin eliberarea de baloane electronice.

Prevalenta diabetului la nivel mondial este in continua crestere. Estimarile specialistilor arata ca pana in 2030, 438 de milioane de persoane vor suferi de diabet, reprezentand aproximativ 8% din populatia lumii. Mai precis, mai mult de 1 din 13 adulti ar putea avea diabet peste 20 de ani. In Timisoara, 20.800 de persoane sufera de diabet, dintre care 3.700 sunt pacienti insulino-tratati. In 2009 au fost inregistrate 2.342 de cazuri noi.

„Cea mai buna masura de reducere a numarului cazurilor noi de diabet zaharat este prevenirea acestuia. Insa, pentru ca preventia sa fie eficienta, este nevoie de o permanenta activitate de informare si de educatie privind diabetul zaharat, referitoare la masurile concrete pe care fiecare persoana trebuie sa le cunoasca si sa le aplice printr-un comportament responsabil si activ. Esenta preventiei diabetului la majoritatea persoanelor este, in prezent, prevenirea si combaterea obezitatii, printr-un mod de viata sanatos (alimentatie corecta si evitarea sedentarismului prin activitate fizica). Evident ca, astfel, frecventa cazurilor de diabet zaharat poate fi redusa substantial”, a declarat seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara si sustinator al campaniei, prof. dr. Viorel Serban.

Prin campania „Impreuna putem face mai mult” dezvoltata unitar la nivel global, Sanofi-Aventis incearca sa creasca nivelul de constientizare si de educatie medicala a publicului larg privind diabetul. Persoanele cu diabet pot avea o viata mai implinita si mai activa, atata timp cat exista un management adecvat si un tratament eficient.

Pentru a marca aceeasi zi de lupta impotriva diabetului, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica vor amplasa, luni, intre orele 11.00 – 17.00 in Piata Libertatii un stand unde se va determina gratuit glicemia prin efectuarea de teste membrilor comunitatii. Tot acolo se vor distribui materiale informative despre problematica acestei boli. Aceste materiale vor fi distribuite de voluntarii Bethany si in Piata Operei si pe strada Alba Iulia. Cei care au fost prezenti si duminica in Piata Libertatii au putut sa isi testeze gratuit nivelul de zahar in sange.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A fost o lansare emotionanta si le multumim tuturor celor prezenti pentru a sustine cauza.
    Campania continua pe tot parcursul acestei luni iar cine doreste poate sa elibereze un balon electronic la adresa http://www.baloanepentrudiabet.ro pentru a arata ca ii pasa si pentru a trage un semnal de alarma