Noutati :

Balbaiala! Taxa auto nu poate fi redusa de la 1 iulie, pentru ca parlamentarii pleaca in vacanta

18 iunie, 2011 - 02:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Data de aplicare a noii taxe auto si de incepere a procedurilor de restituire a banilor pentru proprietarii de masini a devenit incerta, deoarece termenul de 1 iulie 2011 a fost eliminat din proiectul de lege.

Motivul: nu poate intra in dezbaterea Parlamentului decat spre finalul anului! Pentru a intra in vigoare, noua lege trebuie adoptata de Guvern si de Parlament, numai ca legislativul intra in vacanta parlamentara pana in toamna.

Proiectul de lege privind noua taxa auto prevedea, in forma redactata vineri, ca taxa sa fie redusa cu circa 30% de la 1 iulie 2011, data de la care sa inceapa si procedurile de restituire a unei diferente de bani catre proprietarii de masini deja inmatriculate in tara.

Proiectul indica astfel in mod distinct ca noile reguli vor intra in vigoare la 1 iulie 2011, desi aceasta presupunea inclusiv obtinerea aprobarii Parlamentului intr-un interval extrem de scurt, de doar doua saptamani, in conditiile in care vacanta parlamentara incepe in luna iulie.

Documentul a fost insa refacut prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fara sa fie avansat un alt termen, astfel ca momentul la care ar urma sa fie introdusa taxa auto redusa cu 30% si sa inceapa restituirea banilor a devenit incert.

In forma initiala, proiectul de lege stabilea de altfel restituirea unei diferente de bani pentru proprietarii de masini care au achitat taxa pe poluare in perioada 1 iulie 2008 – 30 iunie 2011. In forma actuala, documentul prevede restituiri de bani pentru taxa platita in intervalul 1 iulie 2008 si „data intrarii in vigoare a legii”.

Pentru a intra in vigoare, proiectul de lege privind noua taxa auto si restituirea banilor trebuie aprobat atat de Guvern, cat si de Parlament. Vacanta parlamentara incepe insa in luna iulie si va dura pana in luna septembrie, astfel ca dezbaterile din legislativ asupra proiectului pot incepe cel mai devreme in toamna acestui an, in timp ce data de aplicare a prevederilor privind reducerea taxei si restituirea banilor este incerta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...