Noutati :

Baile turcesti din Piata Libertatii din Timisoara, cuiul lui Pepelea! Ce le-ar face primarul Nicolae Robu?

17 martie, 2015 - 02:25 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Lucrarile in Piata Libertatii din Timisoara se vor finaliza cel tarziu in luna mai a acestui an, insa, fara gasirea unei solutii pentru vestigiile arheologice de aici. Primarul Nicolae Robu spune ca personal nu este de acord ca baile turcesti sa ramana descoperite.

S-au deschis ofertele si pentru punerea in valoare a vestigiilor din centru. Solutiile se stabilesc pe baza unui nou proiect care trebuie elaborat in urma unei noi licitatii. Suntem in faza in care s-au deschis ofertele. Avem patru asocieri de firme prezente in licitatie. Speram sa si urmeze cursul in bune conditii, sa stabilim un castigator cat mai curand si sa incepem sa punem in valoare descoperirile. Dupa ce e gata proiectul, trebuie sa mergem la minister la comisie pentru a aproba una din solutiiole propuse. Vor fi mai multe solutii propuse in proiect”, a declarat primarul.

Practic, firmele care vor participa la licitatie vor propune solutii pentru baile otomane descoperite in Piata Libertatii si nu Primaria Timisoara.

Primaria nu e abilitata sa stabileasca ea astfel de lucruri. Evident ca noi ne vom da cu pararea. Din punctul meu de vedere, ca primar, cred ca pentru Piata Libertatii ar fi total neavenit sa se lase acel sit descoperit asa cum este acuma. Pentru ca pe de o parte s-ar degrada tot ce este acolo din cauza intemperiilor. Pe de alta parte ar deveni o groapa de gunoi. Oamenii vor arunca acolo chistoace, pahare de plastic. Si in al treilea rand ar fi pacat ca o buna suprafata din Piata Libertatii sa devina moarta. Si acest aspect conteaza”, a declarat Robu.

Primarul a mai spus ca lucrarile in Piata Libertatii din Timisoara nu se vor incheia, in totalitate, in luna iunie a acestui an, dar ca spera ca din mai sa poata organiza evenimente in aceasta piata.

Nu vor termina pana in iunie totul. Nu stiu daca se termina Libertatii pana in iulie. Lucrarile vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii martie, mai putin situl arheologic. E posibil sa nu putem organiza evenimente in aprilie pentru ca intre rosturi trebuie sa se faca o umplutura. Ma astept ca din luna mai, mai putin situl arheologic, sa fie disponibila pentru organizarea de evenimente”, a mai spus Robu.

Lucrarile de reamenajare din Piata Libertatii fac parte dintr-un proiect mai amplu, de reabilitare si reamenajare a centrului istoric al Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Oricat l as detesta pe Robu, are drepate:pentru niste cacaturi fara nici o valoare, nu se mai termina in veci cu santierele si cu arheologia asta.
  Muzeul Banatului, de zece ani in asa zise reparatii, este complet distrus, au turnat mii de metri cubi de betoane sub el si l-au ruinat, nu se mai termina, s-a furat ca in codru.Exponatele autentice sunt si ele, demult, furate.Dar domnii arheologi nu mai prididesc sa mentina cacatul ala de ruina a buzii turcesti!
  Acoperiti-le dracului, ca devin deja groapa de gunoi si buda publica in aer liber!

 2. Cred ca transformarea „bailor turcesti” in „wc-uri turcesti de adancime” ar fi mult mai avantajoasa. In rest „ping-pong”-ul hartiilor poate continua.
  Acusa vin insa zilele ploioase din aprilie-mai cand nu se va putea lucra, apoi luna iunie ploioasa, setembrie-noembrie de asemenei si va trece anul 2015.
  PS. In centrul Timisoarei nu gasesti un wc- public functional (cel de la piata 700 este …)). Recomandarea … mergi la Mc-Donalds … nu prea tine.

 3. Piata libertatii a devenit moarta cand sa renuntat ca sa mai existe vegetatie.Dar trebuie sa recunosc primarul nostru are umor.