Noutati :

Baile Felix, proprietate a Vaticanului? Un vechi ordin calugaresc revendica terenul pe care este situata statiunea

14 iulie, 2013 - 02:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

Un dosar care dateaza de acum 75 de ani ar putea fi redeschis, in justitie,pentru dreptul de proprietate asupra Bailor Felix.  Calugarii din ordinul Premonstratens sustin ca, de fapt, Baile Felix le apartin, la fel si o mare suprafata de teren din zona.

Ordinul Premonstratens spune că a fost  deposedat de 176 de hectare de teren în zona Băilor Felix, conform realitatea.net

Procesul din 1937 a fost oprit, când Ministerul Afacerilor Externe a cerut scoaterea lui de pe rolul instanţelor, motivând că există în derulare o negociere cu Vaticanul.

Ordinul călugăresc Premonstratens vrea să redeschidă acum litigiul cu statul român. Reprezentanţii Ordinului spun că au fost deposedaţi de 176 de hectare de teren şi de staţiunea Băile Felix, printr-o simplă modificare a cărţii funciare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Toti vor si pina la urma chiar obtin , ca asa e legal , dar noua ne da cineva ceva ? Sa le dam Baile Felix cind ne vor da si noua Republica Moldova , nu zic bine ?

  2. Noi mai recuperam tezaurul ?
    Germania trebuie sa ne dea citeva miliarde de Euro !

  3. Cata incompetenta din partea reporterilor..
    Cum sa puneti o imagine cu Baile 1 Mai cand voi vorbiti de Baile Felix? E ca si cum ai pune steagul Bulgariei in loc de steagul Romaniei…