Bagati in sperieti! Ce s-ar putea intampla cu toti elevii care au dat BAC-ul la Liceul ‘Traian Vuia’ din Faget?

TIMISOARA. Rasturnare de situatie in cazul fraudarii BAC-ului la Faget. Desi parintii elevilor eliminati din examen au venit sa-i traga la raspundere, inspectorii scolari anunta noi eliminari.

Controlul inca nu s-a finalizat, insa imaginile de pe camerele de supraveghere arata si alti elevi copiind in salile de examen de la liceul din Faget.

Potrivit inspectorilor scolari, in cele mai multe dintre imaginile vizionate de la centrul de examen din Faget, elevii apar cu telefoane mobile in mana, cu fituici sau in timp ce muta ciornele de pe o banca pe alta.

„Inca mai continua controlul, inca mai sunt copii neindentificati. La acest moment se continua identificarea lor. Pana acum au fost eliminati 94 de candidati, dar cu siguranta vor mai fi si altii. Am vazut si eu o parte din imagini, este clar ca s-a copiat. Si parintii care au fost la noi ne-au spus ca sunt mai multi decat am reusit noi sa identificam pana in prezent, tocmai din acest motiv dorim sa nu ne grabim, ca deciziile noastre sa fie cele mai corecte, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Peste 20 de parinti ai caror copii au luat nota de trecere, iar apoi au fost eliminati au stat de vorba cu reprezentantii ISJ Timis. Ei le-au cerut inspectorilor ca situatia sa fie remediata si sustin ca nu toti cei care au fost eliminati din examen au incercat sa copieze.

„Noi sustinem ca nu s-a copiat, vrem sa vedem imaginile. vrem sa se faca dovada ca au copiat. In cazul in care ramane aceasta decizie, vom merge in instanta, daca nu gasim o rezolvare pe care amiabila. Noi ne sustinem copiii si integritatea lor si anii lor din viata, pe care asa ii pierd. Probabil unii au fost favorizati. Copilul meu a avut media 7,58, nu foarte mare, dar putea sa mearga la facultate”, a spus unul dintre parintii veniti la Inspectoratul Scolar.

„Ne pare rau. E foarte greu pentru noi, ca parinti, dar si pentru copii. Copilul meu nu mai mananca de duminica”, spune un alt parinte, cu lacrimi in ochi.

Ba mai mult, parintii sustin ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza profesorilor supraveghetori. ” Banuiala noastra este ca au fost tensiuni intre profesorii care au supravegheat. Trebuia sa ii elimine din start pe cei care au incercat sa copieze, nu sa generalizeze. Nu stiu daca mai ramane cineva care sa treaca”, a completat un alt parinte.

Dupa ce controlul se va incheia, reprezentantii Inspectoratului Scolar vor constitui comisii de disciplina, pentru a lua masuri impotriva profesorilor implicati in scandal. „Vina este deopotriva a elevilor si prof. Acestia au dat dovada de neglijenta in serviciu. Vom constitui comisii de disciplina, in care vor fi cercetati disciplinar profesorii. In functie de rezultatele cercetarii, vom lua masurile, care pot ajunge chiar si la desfacerea contractului de munca”, a mai spus Aura Danielescu.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, pana in prezent au mai fost identificati alti 20 de elevi care ar fi fraudat examenul de Bacalaureat la liceul din Faget, pe langa cei 94 care au fost deja eliminati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.