BAC 2011: Bacalaureatul se poate lua si fara competentele digitale, adica lucrul cu calculatorul! Aproape 7.000 de elevi din Timis sunt in febra examenelor

TIMISOARA. 6.695 de elevi de clasa a XII-a s-au inscris la examenul de Bacalaureat, in acest an. In aceste zile sunt programate probele de competente digitale sau lingvistice. Urmeaza probele scrise.

Conform lui Marin Popescu, inspector scolar general al judetului Timis, la probele de competente digitale, daca un candidat primeste intre zero si 11 puncte, nu primeste calificativ.

„Acest lucru nu inseamna ca nu poate participa, in continuare, la celelalte probe ale Bacalaureatului. Ba mai mult, poate sa si ia acest examen. Sunt doua conditii pentru ca un elev sa promoveze acest examen: sa participe la toate probele si sa obtina, in final, media 6”, a explicat Marin Popescu.

In judetul Timis au fost organizate 59 de centre in care se sustin probele de competente lingvistice si digitale. In 11 dintre acestea, primul examen din cadrul Bacalaureatului s-a terminat ieri, in prima zi de exameniare.

Luni, 6 iunie, pana la ora 16, au sustinut prima proba, cea de competente digitale si lingvistice, 2.606 elevi. 11% din acestia au obtinut nivel mediu, 29% au obtinut nivel avansat, iar 60% au fost declarati experimentati.

Astazi, in a doua zi de sustinere a probelor de competente lingvistice si digitale din cadrul Bacalaureatului, mai sunt deschise 48 de centre si mai sunt de examinat 4.089 de elevi.

In data de 27 iunie are loc prima proba scrisa, la limba romana, iar in 28 iunie se desfasoara proba scrisa la limba si literatura materna.

In 29 iunie are loc proba obligatorie a profilului, iar la 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii.

In 3 iulie se afiseaza rezultatele, iar o zi mai tarziu se pot depune contestatii. Rezultatele finale se vor afisa in 8 iulie

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.