Noutati :

Bacalaureatul 2012 s-a incheiat, urmeaza inscrierea la facultate. Iata care sunt taxele la universitatile din Timisoara

10 iulie, 2012 - 10:41 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Absolventii de liceu au incheiat examenul maturitatii si se gandesc, multi dintre ei, la facultate. Taxa de studiu variaza, de la o universitate la alta, in functie de domeniul de studiu. Acelasi lucru este valabil si in cazul taxei de inscriere.

Iata care sunt taxele la universitatile timisorene!

Universitatea de Vest
La UVT taxa de inscriere la concursul de admitere la studii universitare de licenta este 100 lei, iar taxa de inmatriculare este 150 lei. Taxa de inscriere la admitere se plateste o singura data pe facultate, indiferent de numarul domeniilor de licenta la care candidatul s-a inscris in cadrul aceleiasi facultati. In cazul in care candidatul s-a inscris la domenii de licenta din facultati diferite, atunci va plati taxa de inscriere pentru fiecare facultate.

Taxa de studiu la Universitatea de Vest, la ciclul licenta este de 2.500 de lei. Exista cateva exceptii: Facultatea de Drept, specializara Drept si Facultatea de Arte si Design – 3.000 de lei si Facultatea de Muzica: Pedagogie Muzicala – 6.000 de lei, Artele Spectacolului – 10.000 de lei si Interpretare muzicala (canto, instrumente) – 10.000 de lei.

La ciclul masterat, taxa de studii este de 3.000 de lei pe an, cu excentia Facultatii de Arte si Design – 3.500 de lei si a Facultatii de Muzica – 10.000 de lei. La Doctorat, taxa de studii pe an este de 5.000 de lei. Si aici, exceptia este Facultatea de Drept – 6.000 de lei.

Universitatea Politehnica Timisoara
Taxa de inscriere – 100 lei, pentru toate formele de invatamant si tipurile de concurs inclusiv pentru concursurile care vizeaza continuarea studiilor. Taxa de confirmare – 100 lei, pentru toate formele de invatamant si tipurile de concurs inclusiv pentru concursurile care vizeaza continuarea studiilor.

In ceea ce priveste taxa de studiu, la UPT variaza intre 2.500 si 4.500 de lei, in functie de domeniul de studiu si de facultatea/specializarea pe care studentii o urmeaza.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara
Taxa perceputa de la candidati pentru participarea/inscrierea la concursul de admitere, este de 100 lei si se achita pe baza de chitanta, la casieria universitatii, urmand a fi prezentata la
inscrierea la concursul de admitere. Taxa de confirmare este de 100 lei si se achita la casieria universitatii.

Taxa studii licenta (360 de credite ECTS) la UMFT este urmatoarea: la Facultatea de Medicina variaza intre  800 de euro (specializarea Nutritie si dietetica – 3 ani) si 1.200 de euro/an, in lei, la cursul BNR (Medicina). Exceptie: 4.000 de euro – pentru sectiile cu predare in limba straina. Aceleasi taxe de studiu se percep si in cazul Facultatii de Medicina Dentara si a Facultatii de Farmacie (800-1.200 de euro).

Pentru studiile de masterat, studentii nebugetati trebuie sa plateasca 4.000 de lei pe an.In cazul studiilor doctorale, taxa este de 7.000 de lei pentru anul I si de 500 de euro pentru anii II-IV, in lei, la cursul BNR.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului
Taxa de inscriere este de 100 de lei. Studentul plateste 120 de lei si pentru inmatricularea in anul I.

Taxa de scolarizare, la Agronomia timisoreana, variaza, la ciclul licenta, zi, intre 2.350 si 3.250 de lei pe an. In cazul domeniului Medicina Veterinara, studiile in limba engleza costa 320 de euro/luna. La celelalte domenii in limba straina, taxa este de 270 de euro/luna.

Si la forma de invatamant la distanta, precum si la frecventa redusa, taxa de studiu variaza intre 2.400 – 2.900 de lei/an.

La masterat, taxele de inscriere si inmatriculare in anul I sunt aceleasi cu cele de la ciclul licenta, iar taxa de scolarizare este de 2.100 de lei pe an la toate specializarile mai putin Facultatea de TPA – 2.500 de lei/an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...