BACALAUREAT toamna 2013: Aproape jumatate dintre candidati au obtinut doar calificativul mediu la prima proba

TIMISOARA. 437 de candidati sustin, in aceste zile, proba orala la Limba Romana in Timis.  Dintre acestia, 302 s-au prezentat deja in fata comisiei de examinare. Rezultatele obtinute nu sunt deloc stralucite.

40% dintre candidatii care s-au prezentat la proba orala de evaluare a competentelor la Limba Romana au obtinut calificativul mediu, 37% cel de avansat si doar 23 % calificativul experimentat.

Proba orala la Limba Romana se incheie astazi si tot acum incepe si examenul oral la Limba Materna. Pentru aceasta cea de-a doua proba din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului s-au inscris doar cativa candidati: 2 la limba maghiara, 8 la germana si 1 la sarba.

Probele orale ale Bacalaureatului se dau in scolile unde au studiat candidatii. De luni insa, situatia se schimba, odata cu debutul probelor scrise, considerate cele mai dificile. Acestea se vor desfasura in sase centre de examinare, dintre care cinci in Timisoara si unul in Lugoj. Toate centrele sunt dotate cu camere video pentru supravegherea candidatilor.

Cei mai multi candidati vor sustine probele scrise la romana (1486), matematica (1424) si biologie (844) iar cei mai putini sunt inscrisi la limbile materne (11), logica (2) si psihologie (7).

Majoritatea candidatilor care sustin cea de-a doua sesiunea a Bacalaureatului 2013 provine din promotia 2013 dar s-au inscris si 828 de absolventi din promotiile anterioare.

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului vor fi cunoscute in 2 septembrie, si tot atunci se vor putea depune si contestatiile care vor fi analizate de alte comisii fata de cele care au realizat corectura initiala. Rezultatele finale vor fi afisate in 5 septembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...