Noutati :

BACALAUREAT 2015: Peste 5.000 de absolventi de liceu din Timis incep probele scrise ale examenului. Avem subiectele!

29 iunie, 2015 - 09:16 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari pentru absolventii de liceu. Peste 4.000 de elevi din judetul Timis s-au inscris in sesiunea de vara la BACALAUREAT 2015.

Toate centrele de examen au fost dotate cu camere video si audio de supraveghere. Camerele video au fost amplasate in salile de examen, precum si in spatiile de preluare si multiplicare a subiectelor.

„Avem 16 centre de examen in tot judetul. Ne-am pregatit ca desfasurarea probelor scrise sa fie in cele mai bune conditii si elevii nu trebuie sa simta modificarile aduse pe ultima suta de metri. S-a urmarit ca in toate centrele sa fie montate acele camere de supraveghere audio-video, astfel incat sa se acopere intreaga clasa, elevii sa se poata vedea de la primul pana la ultimul, iar examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii”, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Ministerul Educatiei a publicat mai multe modele de subiecte la proba scrisa de Limba romana, in functie de profilul studiat. Vezi aici ce le-ar putea pica la Bac elevilor!

Examenele scrise au inceput cu proba la Limba Romana. Iata care este calendarul examenului de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie si ce alte probe scrise mai au de sustinut absolventii de liceu:

29 iunie – proba scrisa la Limba romana
30 iunie – proba scrisa la Limba materna
1 iulie – proba obligatorie a profilului : matematica sau istorie
3 iulie – proba la alegere a profilului

In 7 iulie se vor afisa rezultatele, pana la ora 16.00. Imediat dupa afisarea rezultatelor, cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii, iar in 10 iulie are loc afisarea rezultatelor finale.

Elevii care nu reusesc sa treaca de sesiunea din vara vor avea o a doua sansa in sesiunea din toamna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...