BACALAUREAT 2015: Emotii mari pentru absolventii de liceu din Timis! Ce NOUTATI s-au introdus la examen si care e ordinea probelor?

TIMISOARA. Au inceput emotiile pentru absolventii de liceu. Doar cateva zile ii mai despart de unul dintre cele mai importante examene din viata lor: Bacalaureatul. Dupa ce saptamana trecuta au terminat scoala, iata ca mai au la dispozitie doar cateva zile pana cand vor sustine prima proba.

Luni, in 8 iunie, tinerii vor trebui sa isi demonstreze competentele de comunicare in limba romana. Doua zile mai tarziu, absolventii de liceu vor sustine proba orala in limba materna, iar apoi, in 15 iunie, vor trebui sa arate cat de bine stiu sa foloseasca computerul. Examenele orale se incheie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina.

Si anul acesta, emotiile cele mai mari sunt legate de probele scrise. Mai ales ca, de anul acesta tinerii vor fi supravegheati atat video, cat si audio, iar prin sondaj, inregistrarile vor fi urmarite dupa fiecare proba scrisa a examenului.

Din data de 29 iunie, absolventii vor sustine probele scrise ale bacalaureatului astfel:

– 29 iunie 2015 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
– 30 iunie 2015 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
– 1 iulie 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
– 3 iulie 2015 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa

Primele rezultate ale BAC-ului vor fi afisate in 6 iulie si tot in aceeasi zi, cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii. Dupa solutionarea contestatiilor, in 10 iulie, tinerii vor afla rezultatele finale ale examenului.

Cei care insa nu reusesc sa promoveze bac in vara, mai au o sansa in septembrie, atunci cand va fi organizata sesiunea de toamna a examenului.
La nivelul judetului Timis 5193 de absolventi de liceu vor incepe probele bacalaureatului saptamana viitoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...