BACALAUREAT 2015. Elevii care apartin minoritatilor nationale au dat proba scrisa la Limba materna!

TIMISOARA. Aproape doua sute de elevi au sustinut cea de-a doua proba scrisa a Bacalaureatului. In judetul Timis, examenul a fost sustinut in patru limbi: germana, sarba, maghiara si ucrainiana.

Cand au iesit din sali, tinerii au spus ca examenul a fost usor, si au reusit sa rezolve cate ceva din  fiecare subiect. „A fost usor, mai usor decat la Romana. A trebuit sa analizam o poezie la prima vedere la prima parte. La partea a doua am avut de facut o compunere si la partea a treia ne-a picat un roman studiat”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro o absolventa care a sustinut proba in limba sarba.

Una dintre probele scrise considerata cea mai grea va avea loc miercuri. In 1 iulie, cei peste 4000 de absolventi de liceu din Timis vor intra din nou in salile de examen, pentru a sustine proba obligatorie a profilului, la matematica sau istorie.

Ultima proba a bacalaureatului va avea loc in 3 iulie, atunci cand elevii vor sustine proba la alegere a profilului.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...