Bacalaureat 2013: supraveghere cat se poate de stricta. Ministrul Educatiei cere toleranta zero fata de orice incercare de fraudare.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a sustinut o teleconferinta cu reprezentantii tuturor inspectoratelor scolare judetene. El le-a atras atentia acestora ca nu va tolera nicio incercare de fraudare sau coruptie la Bacalaureat.

„MEN a realizat, astfel, pentru prima oara, o transmisiune video si on-line cu toti actorii implicati in organizarea examenelor nationale, la nivel de tara. Ministrul Remus Pricopie a transmis celor prezenti ca principalul obiectiv este asigurarea bunei desfasurari a probelor scrise la bacalaureat, care debuteaza luni, 1 iulie. Ministrul a declarat toleranta zero fata de orice act de coruptie si fata de orice tentative de fraudare. Pentru comunicarea in timp real a situatiilor care ies din litera legii, MEN a creat, pentru public, pe site-ul www.edu.ro, pe prima pagina, o sectiune speciala – „Sesizeaza fapte de coruptie aici!”. Publicul poate semnala orice suspiciune privind desfasurarea examenului de bacalaureat 2013 si pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil in fiecare judet. Numarul este 0800.801.100 si poate fi apelat, gratuit, intre orele 8,00 – 21.00″, se arata intr-un comunicat al comunicat al Ministerului Educatiei, conform  hotnews.ro

Personalul implicat in organizarea sesiunilor examenului de bacalaureat are obligatia de a afisa, intr-un loc vizibil, numarul si adresele la care pot fi anuntate diversele situatii.

Candidatii la examenul de bacalaureat vor sustine luni prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Probele scrise vor continua marti, cu proba la limba materna pentru absolventii de liceu care apartin minoritatilor nationale si miercuri, cu cea obligatorie a profilului.

Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie pana la ora 12,00. Tot in ziua afisarii rezultatelor, pana la ora 16,00, se vor putea depune contestatiile. Rezolvarea acestora se va face intre 9 si 11 iulie, iar afisarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.

Potrivit Ministerului Educatiei, pentru sesiunea iunie-iulie, s-au inscris la bacalaureat 188.251 de absolventi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...