Noutati :

Bacalaureat 2013: Iata calendarul si probele la care vor sustine examenul absolventii de liceu

15 septembrie, 2012 - 07:30 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


Dupa doi ani in care examenul de Bacalaureat a fost o adevarata pacoste pentru parinti si absolventii de liceu, probele de anul viitor nu se arata mai usoare.

Examenul national va fi sustinut in perioada 10-28 iunie, atu candidatii vor fi evaluati la probele orale, iar din 1 pana in 5 iulie vor fi testati la probele scrise, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 12 iulie.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2013, prima sesiune are loc in perioada iunie – iulie, candidatii putand sa se inscrie in perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele a XII-a si a XIII-a se vor incheia in 31 mai 2013.
Examenul de bacalaureat din 2013 incepe in 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), sustinuta pana in 12 iunie. in perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B), urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale (proba D) si in 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).
Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana (proba E a) si in 2 iulie – la Limba si literatura materna (proba E b). Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d).
Rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 12 iulie.

BACALAUREAT 2013: Sesiunea de toamna
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 pana in 19 iulie.
in 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august – evaluarea competentelor digitale.
Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura romana, urmata in 27 august de Limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. in 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

BACALAUREAT 2013: calendar
Calendarul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat din 2013 a fost aprobat prin Ordin al ministrului Educatiei.
Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene sau a municipiului Bucuresti ori din proprie initiativa, potrivit actului normativ.
Totodata, prin ordinul de ministru au fost aprobate noi programe pentru disciplinele matematica, fizica, chimie, logica, argumentare si comunicare si economie sustinute la cele doua sesiuni ale examenul de bacalaureat din 2013.

BACALAUREAT 2013: probe
Programele pentru celelalte discipline ale examenului de bacalaureat din 2013 raman cele aprobate in 2010 prin ordin al ministrului Educatiei.
Bacalaureatul din 2013 se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului – 2011, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei nr. 4799/2010.
Lista disciplinelor la care candidatii sustin examenul de bacalaureat in cele doua sesiuni din 2013 ramane cea aprobata in 2010 prin ordinul ministrului Educatiei.
Comisia Nationala de Bacalaureat poate elabora instructiuni si proceduri, in vederea bunei organizari si desfasurari a examenului de bacalaureat din 2013, se mai arata in ordinul de ministru.
Comisiile de bacalaureat judetene si cea a municipiului Bucuresti trebuie sa asigure si la bacalaureatul din 2013 camere de supraveghere video in salile in care se desfasoara probele examenului, in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...