Noutati :

BACALAUREAT 2012 TIMIS sesiunea toamna: Mii de candidati sustin prima proba scrisa a examenului national

27 august, 2012 - 09:12 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Cateva mii de absolventi de liceu din Timis din promotia curenta, dar si din cele anterioare, au intrat in focurile probelor scrise ale Bacalaureatului. Candidatii au inceput cu proba de limba si literatura romana.

In judetul Timis, cateva mii de absolventi de liceu, care n-au reusit sa promoveze examenul maturitatii in prima sesiune din acest an, cea din mijlocul verii – iulie – s-au prezentat la examenul de Bacalaureat pentru o noua sansa.

Cum multe locuri la universitati au ramas neacoperite, tinerii absolventi de liceu mai au o sansa de a se incrie in invatamantul superior si de a fi acceptati pe unul din locurile bugetate.

Am invatat inainte de examen. Sper sa nu mai am probleme Doar doua probe sustine, la Romana si la Matematica. De mate mi-e frica cel mai tare”, ne-a spus Valeria, una dintre candidate.

La sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat, procentul de promovare in Timis a fost de peste 43%, dar trei unitati de invatamant au avut 0 (zero) promovati: Grupul Scolar Biled, Liceul „H. Coanda” si Colegiul Tehnic „D. Leonida”, iar la Grupul Scolar Agricol „Iulian Dracea” un singur candidat a promovat, dupa ce a facut contestatie.

Foto: George MorganInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...