Noutati :

Bacalaureat 2012 Matematica: un elev eliminat, unul intarziat si unei tinere i s-a facut rau in Timis

4 iulie, 2012 - 02:06 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Proba obligatorie a profilului a adus 6.000 de candidati in centrele de examen in judetul Timis. Un elev a uitat ca nu are voie sa intre cu telefonul mobil in sala si l-a asezat tacticos pe banca. Supraveghetorii l-au eliminat din examen.

Elevul a fost deranjat de telefonul pe care il tinea in buzunar, l-a scos si l-a pus pe banca. Nu inteleg, sunt afise pe toate usile de la salile de examen in care scrie clar ca nu au voie cu telefoane mobile in salile de examen…”, a spus Cornel Petroman, inspector scolar general in Timis. Candidatul nu va mai putea sustine examenul maturitatii pana in toamna lui 2013.

Pe langa absolventul care a fost eliminat de la proba de matematica, un alt candidat a intarziat la examen si sustine proba de la ora 13, cu subiectul de rezerva.

Un singur incident a avut loc in Timis, la un centru de examen din Timisoara, acolo unde o tanara s-a simtit rau si a fost nevoie ca un medic sa fie chemat pentru a o ingriji. Absolventa de liceu si-a revenit si a continuat examenul.

La cele doua probe de Bacalaureat pe care le-au sustinut timisenii miercuri s-au prezentat inscris 6.000 de candidati, dar 600 nu s-au prezentat.

Subiectele au fost usoare, mai ales cel de matematica, unde un elev de nivel mediu putea sa obtina nota 7 fara probleme la M1. Nici la nivelul M2 subiectele nu au fost mai dificile. La istorie, nivelul de dificultate a fost in aceeasi nota cu cel de anul trecut. Cerintele primelor doua subiecte au putut fi rezolvate fara prea mari probleme, punctajul notei de trecere putand fi adunat fara prea mari probleme”, a precizat Cornel Petroman.

Luni, la proba scrisa de Limba si Literatura Romana, in Timis, 6 elevi au fost eliminati pentru frauda.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...