Noutati :

Bacalaureat 2012 in Timisoara va fi organizat la Universitatea de Vest? UVT si ISJ Timis au semnat un protocol de colaborare

14 mai, 2012 - 02:10 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
7


TIMISOARA. Un protocol de colaborare a fost semnat intre Universitatea de Vest din Timisoara si Inspectoratul Scolar Timis. Primul pas il reprezinta organizarea meditatiilor gratuite pentru absolventii de liceu si elevii de clasa a XII-a pentru Bacalaureatul din acest an.

Bacalaureat 2012 la Universitatea de Vest in Timisoara! Aceasta a fost propunerea pe care rectorul UVT, Marilen Pirtea, a facut-o Inspectoratului Scolar Timis.

Noi punem la dispozitia ISJ spatiul, logistica. Avem camere de supraveghere, sali foarte mari, in care poate fi organizat cu succes examenul maturitatii din acest an„, a precizat Marilen Pirtea. Cu alte cuvinte, absolventii de liceu ar putea sustine BAC-ul in salile  UVT, unde vor beneficia de toate conditiile.

Ideea i-a placut inspectorului scolar general, Marin Popescu, cel care a precizat: „organizarea la Universitatea de Vest a Bacalaureatului presupune un prim contact al elevilor cu mediul universitar. Oriunde te duci, cunostintele le iei cu tine, deci nu se pune problema stresarii candidatilor cu schimbarea locului de sustinere a examenului„.

Protocol pentru invatamantul timisean

Protocolul, semnat de rectorul UVT, Marilen Pirtea si inspectorul scolar general Marin Popescu, vizeaza organizarea mai multor activitati care au principal scop ridicarea nivelului calitatii educatiei timisene.

Prima actiune organizata in parteneriat prevede desfasurarea de ore gratuite de pregatire la Universitatea de Vest din Timisoara pentru absolventii de liceu care vor sustine Bacalaureatul in acest an.

Orele vor fi organizate in fiecare sambata, in intervalul 9-13, incepand din 19 mai. Elevii vor putea opta pentru meditatiile la care doresc sa mearga. UVT organizeaza mediatii gratuite la 22 de discipline, de la Anatomie si fiziologie umana la fizica, psihologie, informatica sau istorie. Elevii interesati pot afla detalii despre salile unde sunt organizate meditatiile la adresa web www.uvt.ro.

Mai mult decat atat, protocolul semnat intre cele doua institutii prevede si organizarea unor evenimente precum Zilele portilor deschise la UVT, Targul liceelor si Targul regional al firmelor de exercitiu. Universitatea de Vest va demara si programul O zi student la UVT, in cadrul caruia elevi selectionati de ISJ Timis vor participa la laboratoare si cursuri universitare, dupa un program stabilit de comun acord.

Marilen Pirtea, rectorul institutiei de invatamant superior promite ca va crea un fond de premiere destinat celor mai buni elevi din judetul Timis si profesorilor acestora, pentru a-i incuraja in activitatile pe care le desfasoara si cu scopul de a-i motiva in vederea cresterii calitatii educatiei timisene.

Elevii vor avea mai mult timp si informatii la dispozitie pentru a alege corect facultatea la care se vor inscrie, deoarece colaborarea intre cele doua institutii vizeaza prezentarea ofertei Universitatii de Vest din Timisoara in liceele din judetul Timis, chiar de catre reprezentantii mediului universitar. Nici cadrele didactice din mediul preuniversitar nu au fost uitate, astfel ca, acordul de parteneriat prevede organizarea de manifestari stiintifice, importante atat pentru profesorii de liceu, cat si pentru studentii Universitatii de Vest„, a precizat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Promovarea performantei este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre. Suntem preocupati sa atragem viitori studenti de calitate, care sa faca cinste invatamantului universitar romanesc. impreuna cu Marin Popescu, inspectorul scolar general, ne-am propus sa realizam in cadrul Universitatii de Vest un centru de excelenta si un centru de consiliere in cariera pentru elevii liceelor din judetul Timis” a precizat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O initiativa buna,sper sa se concretizeze,si probabil comasandu-se bac-ul intr-un centru,poate si frauda ar fi diminuata

  2. Pacat ca nu a ramas ministrul propus al invatamantului,tipa aia cu CV-ul beton.In prostia ei,sigur accepta si o treaba buna,pe cand vulpoiul actual sigur nu accepta o monitorizare totala a BAC-ului

  3. Felicitari

  4. In sfarsit oameni cu viziune si cu proiecte bune pentru Timisoara care au aplicabilitate si aduc un plus de valoare reala intr-un sistem avariat cum e invatamantul.

  5. parca vad ca o sa se copieze la greu anu asta si o sa se spuna ca…”uite,de cand a venit USL la putere,invatamantu s-a schimbat in bine”…pacat,o munca si un sacrificiu degeaba facut de generatia de dinainte

  6. Măi, LABĂ TRISTĂ, scrii tâmpenii… Habar n-ai ce înseamnă GENERAŢIE, nu ştii că există apostrof. Abţine-te, că aceasta e o temă pentru oameni responsabili!

  7. sper sa nu fie si mai populisti decat au dovedit-o pana acum astia de la USL si sa se lase anul asta sa se copieze la greu,doar de dragul voturilor.elevi trebuie tratati ca si anul trecut si sa fie controlati la sange si supravegheati,sa treaca doar cei care studiaza