Noutati :

Bacalaureat 2011, sesiunea toamna la Timisoara: jumatate dintre candidati sunt corigentii si nepromovatii de alti ani!

23 august, 2011 - 11:38 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Din cei peste 4.300 de candidati la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat, peste jumatate sustin proba de limba romana scris si doua treimi participa la examen la matematica.

Daca la probele orale ale examenului maturitatii numarul candidatilor depaseste cu putin 250, probele scrise incep sa le dea batai de cap liceenilor. Peste 4.300 s-au inscris la examen.

Aproximativ jumatate dintre acestia, din sesiunea august-septembrie, sunt candidati din sesiunile anterioare si liceeni care n-au promovat clasa a XII-a, care zilele trecute au dat examenul de… corigenta.

La proba de limba romana, din 2.803 candidati inscrisi, doar 1.042 sunt cei care au sustinut examenul in sesiunea din vara. La matematica, din 3.325 de candidati inscrisi pentru sesiunea de toamna, 1.572 sunt cei care au sustinut examenul si in luna iulie. La fel, la proba de biologie sunt inscrisi 1.533 de candidati, dar doar 861 sunt cei care au sustinut examenul si in sesiunea din vara. Diferenta, in toate cele trei cazuri, o reprezinta corigentii si cei care n-au promovat sau n-au participat la sesiunile anterioare.

„Multi dintre candidatii inscrisi vor sustine examen la mai multe probe. Multi dintre ei sunt candidati din sesiunile anterioare si liceeni care au ramas corigenti si n-au participat in sesiunea din iulie a bacalaureatului „, ne-a spus Marin Popescu, inspectorul general din cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

El a precizat ca examenul din aceasta toamna va fi foarte serios, existand posibilitatea ca numarul camerelor video sa fie dublat sau chiar triplat, pentru a fi asigurata o mai buna supraveghere a candidatilor in timpul bacalaureatului.

Pe langa dublarea camerelor de filmat, acestea vor putea inregistra si audio ceea ce se intampla in sala de examen. Astfel, controlul asupra fraudarii examenului va fi mult mai strict, spun reprezentantii ISJ Timis.

Probele orale

La probele de competente din aceasta saptamana au fost inscrisi 269 de candidati. Dintre acestia, la limba romana au fost prezenti 204 tineri. 61 dintre ei vorbesc limba romana la nivel mediu, 71 – la nivel avansat, iar 72 la nivel experimentat. La limba germana, din trei candidati inscrisi, cei dpoi care au participat au obtinut calificativul de utilizator experimentat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...