Noutati :

Bacalaureat 2011: un elev eliminat a castigat in instanta dreptul de a sustine examenul in a doua sesiune. Vezi unde s-a intamplat!

23 august, 2011 - 11:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Caz nemaintalnit la examenul de bacalaureat. Un elev din Hunedoara prins cu telefonul mobil in prima sesiune a Bac-ului si-a castigat in instanta dreptul de a participa la examenul din toamna. Afla-i povestea!

Elevul hunedorean, eliminat in sesiunea de vara a bacalaureatului pentru ca avea un telefon mobil in sala, a castigat in instanta suspendarea actului prin care i se interzice prezentarea la bacalaureat si va fi primit in examen, insa trebuie sa mai castige anularea actului respectiv, tot in instanta.

In timpul probei scrise de matematica a sesiunii din vara a bacalaureatului, Tudor Tatar, fost elev al Colegiului National „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, a fost prins de supraveghetori avand asupra sa telefonul mobil.

Desi nu l-a folosit, metodologia prevede eliminarea din sala a candidatului care nu mai are voie sa sustina examenul. Tanarul a considerat ca a fost neindreptatit si a atacat la Tribunalul Hunedoara, in contencios administrativ, actul care il impiedica sa sustina din nou examenul de bacalaureat in luna august.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara in data de 8 iulie, iar judecatorii au stabilit ca prim termen in cazul elevului data de 6 septembrie. Pentru ca termenul era cu mult dupa inceperea sesiunii de toamna a bacalaureatului, Tudor Tatar a deschis un alt proces prin care cerea doar suspendarea actului administrativ.

Cererea a fost solutionata in data de 14 iunie, dupa ce termenul initial, stabilit la 25 august, a fost preschimbat. Magistratii au dat castig de cauza elevului, dar reprezentantii ISJ Hunedoara au atacat sentinta prin recurs. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins actiunea ISJ.

“Magistratii de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins recursul Inspectoratului scolar Judetean Hunedoara impotriva sentintei date de Tribunalul Hunedoara. Desi decizia este definitiva, ea are caracter temporar pana la judecarea dosarului pe fond de catre Tribunalul Hunedoara”, a declarat purtatorul de cuvant al Curtiia de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Astfel, deciziile instantelor de judecata ii permit tanarului sa sustina examenul in cea de-a doua sesiune, insa risca sa il dea degeaba.

„Elevul a reusit sa obtina suspendarea actului administrativ, motiv pentru care se poate prezenta la probele pe care le are de sustinut in cea de-a doua sesiune din acest an. Desi metodologia este clara si tanarul nu avea voie cu telefonul in sala de examen, au fost niste portite care i-au permis sa castige. in septembrie se va judeca insa procesul privind anularea actului administrativ. Daca ISJ are castig de cauza, examenul elevului va fi anulat, chiar daca el obtine note de trecere a exemului de bacalaureat. Am incredere ca avem toate sansele sa castigam acest proces, pentru ca legea este de partea noastra”, a declarat juristul ISJ Hunedoara, Nicolae Bota.

Judecatorii de la Tribunalul Hunedoara au mai avut de solutionat si alte cereri similare, venite din partea a patru absolventi ce au incercat sa se inspire in timpul examenului. in cazul lor, judecatorii au dat castig e cauza Inspectoratului scolar al Judetului Hunedoara, insa cei patru, spre deosebire de Tudor Tatar, au fost prinsi cu fituici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...