Noutati :

Avocatii, notarii, executorii judecatoresti, arhitectii si taximetristii, cei mai mari datornici la Casa de Asigurari de Sanatate Timis

15 aprilie, 2011 - 12:36 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
2

TIMIS. Zeci de restantieri la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate! CJAS trebuie sa primeasca peste 600.000 de lei de la debitorii care nu si-au platit pana acum asigurarile de sanatate. Cei mai multi lucreaza in sistemul de justitie.

Avocatii, notarii, executorii judecatoresti, arhitectii, proiectantii si taximetristii uita sa plateasca asigurarile de sanatate.

Reprezentantii CJAS au trimis de la inceputul anului si pana in prezent 52 de somatii si titluri executorii catre acestia. Legea spune ca, daca in termen de 15 zile de la emiterea somatiei debitorul nu-si plateste datoriile, casa poate bloca conturile bancare.
„In cazul neachitarii sumelor cuvenite fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si a majorarilor de intarziere, CJAS procedeaza la aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate. Executarea silita incepe odata cu emiterea si comunicarea catre debitor a somatiei de plata si a titlului executoriu”, spune Mariana Mocioalca, purtator de cuvant al Casei de Asigurari din Timis.
In prezent, CJAS mai are de recuperat 682.464 de lei, din care au recuperat doar 155.507 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cea mai ieftina [URL=http://www.citysmart.ro][B]asigurare rca ieftina[/B][/URL] la City Insurance. Poti cumpara online de la ei de pe site si ai 25% reducere.
    Aici gasiti [URL=http://www.citysmart.ro/calculator-de-polite/rca-asigurare-de-raspundere-civila-auto][I]asigurare rca ieftina 2011[/I][/URL]

  2. Titlul este beton, insa este incomplet. Ar fi trebuit sa continue cam asa: … dar totusi sunt cei mai bogati cetateni dupa sefii din administratiile publice. Banuiesc ca nu au avut bani ca sa plateasca darile, fiindca nu pot sa-i suspectez de necunoasterea legislatiei sau de rea intentie. Asa-i in criza, greu cu banii. Saracii avocati si notari. Eu zic sa le dam 2% din venituri ca sa beneficieze de un minim de venituri. Bietii de ei.