Noutati :

Avem subiectele la Romana la Evaluarea Nationala 2020. Cum s-au descurcat elevii din Timis

15 iunie, 2020 - 10:31 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari pentru cei peste 5000 de absolventi de gimnaziu din Timis care au sustinut luni proba scrisa la Limba Romana in cadrul examenului de Evaluare Nationala altfel, cu distantare sociala, masca si triaj epidemiologic la intrare.

Copiii au avut la dispozitie 2 ore pentru a rezolva subiectele.

Elevilor li s-a dat un text de Sorin Titel, Zborul, din care li s-a cerut sa identifice modul de formare a unor cuvinte subliniate, au trebuit sa gaseasca sinonime potrivite pentru unele cuvinte, sa formuleze enunturi legate de ideile principale. De asemenea, copiii au avut de redactat o compunere de 150 de cuvinte in care sa motiveze apartenenta la genul epic a textului dat.

La un alt subiect legat de drumul lui Traian Vuia catre succes, au avut de precizat functia sintactica a mai multor cuvinte, sa realizeze unele constructii gramaticale, dar si sa redacteze o naratiune de cel mult 300 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare petrecuta in timpul unei activitati preferate.

Subiectele la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2020 le puteti vedea mai jos.

Cei mai multi elevi care au iesit printre primii din examen au sustinut ca subiectele li s-au parut usoare.

Mi s-a parut simplu. Cred ca voi lua o nota buna. Mi-a placut ca am avut compunere si asta mie imi place foarte mult„, a spus o eleva de la Colegiul national Banatean.

Nu ma asteptam la acest tip de subiecte, dar au fost usoare. Cred ca toata lumea va lua note mari„, a adaugat un alt elev.

Rezolvarea corecta a subiectelor a fost prezentata de o profesoara de Limba si Literatura Romana.

La intrarea in examen, toti elevii au fost verificati. In Timis niciunul nu a avut febra.

In Timis s-au inscris pentru examen 5300 de elevi, procentul la acest capitol fiind de 99,84%. Elevii vor fi examinati in 140 de centre din tot judetul. Odata cu finalizarea examenului, lucrarile absolventilor din Timis vor fi trimise pentru notare intr-un alt judet, care va fi cunoscut abia luni dimineata.

De asemenea, in Timis au fost stabilite 10 centre de evaluare, la care vor fi aduse lucrarile elevilor dintr-un alt judet.

Elevii au avut trei zile la dispozitie la inceputul lunii iunie pentru a se inscrie la examenul care incepe luni, 15 iunie cu proba scrisa la limba si literatura romana. Dupa alte doua zile este programata proba scrisa la matematica, iar in 18 iunie va avea loc examenul scris la limba si literatura materna.

Rezultatele examenului vor fi afisate in data de 22 iunie, iar in aceeasi zi, intre orele 14 si 20, elevii nemultumiti de note vor putea depune si contestatii. Acestea urmeaza sa fie solutionate intre 23 si 26 iunie, iar o zi mai tarziu, in 27, vor fi afisate rezultatele finale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...