Noutati :

Avem SUBIECTELE LA ROMANA la Evaluarea Nationala 2015! Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2015! Baremul de corectare!

22 iunie, 2015 - 10:23 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

UPDATE: Cum se puncteaza la Romana la Evaluarea Nationala 2015? Vezi Baremul de corectare la Limba Romana Evaluare Nationala 2015 si rezolvarea subiectelor!

TIMISOARA. Absolventii de clasa a VIII-a care sustin proba de Limba si literatura romana la Evaluarea Nationala 2015 primit subiecte relativ usoare.

La primul subiect, copiilor li s-a dat un fragment din basmul Lupul nazdravan si Fat-Frumos, de Petre Ispirescu si au avut de raspuns la mai multe cerinte: sa noteze un antonim, sa explice rolul unei cratime, sa formuleze idei principale si secundare din text, sa prezinte 30-50 de cuvinte care sa ilustreze semnificatia intr-o fraza.
Apoi, elevii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte prin care sa motiveze apartenenta la specie a basmului popular Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos.

La cel de-al doilea subiect mare, elevii au primit un text documentar despre sarbatoarea iei romanesti, extras dintr-un articol de presa.
Copiii au avut de formulat un enunt in care sa precizeze mai multe aspecte din fragmentul dat.

Apoi au avut de analizat mai multe parti de vorbire si de propozitie dintr-o fraza ce se regasea in textul dat, dar si sa identifice o propozitie principala si o subordonata dintr-o alta fraza. O alta cerinta a vizat construirea unei fraze alcatuita din 2 propozitii in care sa existe o subordonata completiva indirecta, introdusa prin pronumele relativ ‘care’.
Si, la al doilea subpunct al subiectului 2, elevii au avut de redactat o naratiune in care sa prezinte o intamplare reala ori imaginiara petrecuta intr-o zi de sarbatoare.

subiecte-romana-evaluare-2015-1

subiecte-romana-evaluare-nationala-2015

Vom reveni cu detalii legate de subiecte si cu Baremul de corectare la Limba romana la Evaluarea Nationala 2015!

A fost usor, am facut foarte bine, la subiectul cu ia posibil sa mai fi avut scapari. Dar n-a fost greu. Sper la o nota buna„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro o eleva care a iesit din examen.

Nu ma asteptam la basm, dar n-a fost greu. Am scris mult, a fost mai simplu ca la simulare„, a adaugat un baiat.

In judetul Timis s-au inscris pentru sustinerea Evaluarii Nationale 4.927 de elevi, din care 10 sunt din promotia precedenta. Acesta este al patrulea an in care copiii dau examenele in sali supravegheate video, iar de acum si audio.

Evaluare Nationala 2015. Calendar

22 iunie – limba si literatura romana – proba scrisa

23 iunie  – limba si literatura materna – proba scrisa

24 iunie – matematica – proba scris

26 iunie – afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

26 iunie – depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...