Noutati :

Avem SUBIECTELE LA ROMANA la Evaluarea Nationala 2014: Analiza pe text de Minulescu! Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2014! Baremul de corectare!

23 iunie, 2014 - 10:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
2

UPDATE: Cum se puncteaza la Romana la Evaluarea Nationala 2014? Vezi Baremul de corectare la Limba Romana Evaluare Nationala 2014!

_________

TIMISOARA. Absolventii de clasa a VIII-a care sustin proba de limba si literatura romana la Evaluarea Nationala au avut de analizat o frantura dintr-o poezie din opera lui Ion Minulescu, dar si de dovedit creativitate si multa stiinta de carte. Vezi subiectele!

A) La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere: Randuri pentru Anul Nou, de Ion Minulescu. Pe baza lui, copii au avut de rezolvat  cerinte care vizau cunostintele de vocabular si teorie literara.

Elevii au avut de facut, la punctul 2 al primului subiect si o compunere despre o comedie studiata, care sa nu depaseasca 150 de cuvinte.

B) La al doilea subiect au avut de rezolvat mai multe cerinte legate de textul unui articol in care se regaseste un comentariu pe marginea  literaturii de fictiune.

Iar la punctul al doilea de la subiectul secund, copiii au avut de istorisit o intamplare imaginara de la o intalnire cu un scriitor contemporan, intalnire organizata de scoala la care invata.

 

Vom reveni cu detalii legate de subiecte si cu Baremul de corectare la limba romana la Evaluarea Nationala 2014!

Cum se corecteaza la romana la Evaluarea Nationala 2014 AICI!

A fost destul de greu, nu am stiut sa fac prea multe la al doilea subiect, sunt de-a dreptul confuz„, a spus dezamagit un elev care a iesit din sala la centrul de examinare de la liceul Loga din Timisoara.

A fost mult mai greu decat la simulare, a fost mai dificila analiza de la punctul 1 decat ne-au dat la simulare. Eu mi-am facut un calcul si iau undeva intre 9.40 si 9.60„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro o eleva.

Nici nu stiu cum sa zic, a fost totul greu, mult mai greu decat la simulare„, a adaugat un baiat.

„E complet diferit fata de ce m-am asteptat, insa m-am descurcat destul de bine. Cred ca va fi bine„, a spus increzatoare o eleva.

Acesta este al treilea an in care elevii vor sustine examenele Evaluarii Nationale in sali supravegheate video. Acesta este primul an in care notele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala vor avea o pondere de 75% in media de admitere la liceu.

Aproape 5000 de elevi din judetul Timis au sustinut prima proba din cadrul Evaluarii Nationale 2014.

Parintii i-au asteptat cu mari emotii in curtile liceelor.

 CITESTE SI: Subiectele la romana la Evaluarea Nationala 2014! Ce le-ar putea pica elevilor si care e baremul de corectare?

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. A fost foarte greu. nu m-am asteptat la asa ceva ..

  2. Nu a fost greu deloc . Acum se va vedea cine a invatat in acesti 8 ani 🙂