Noutati :

Avem subiectele la proba de limba romana la examenul de BACALAUREAT 2014, profilul real!

30 iunie, 2014 - 11:18 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari pentru candidatii de la examenul de Bacalaureat. Ei au sustinut, astazi, prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana. Dificultatea subiectelor a fost una medie.

Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literara Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza caruia au avut de dat antonime pentru doua cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat doua motive literare si perspectiva narativa, de explicat rolul verbelor la imperfect si de demostrat prin doua argumente ca textul apartine genului epic, precum si de comentat o secventa.

La subiectul al doilea, acestia au avut de redactat un eseu in care sa-si exprime parerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos.

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie sa scrie un eseu despre tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...