Noutati :

Avem subiectele la Matematica la Evaluarea Nationala 2020. Cum s-au descurcat elevii din Timis

17 iunie, 2020 - 10:50 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Emotii mari pentru cei peste 5000 de absolventi de gimnaziu din Timis care au sustinut luni proba scrisa la Matematica in cadrul examenului de Evaluare Nationala altfel, cu distantare sociala, masca si triaj epidemiologic la intrare.

CITESTE SI: Un elev cu febra n-a putut sustine examenul la matematica la Evaluarea Nationala in Timis 

Copiii au avut la dispozitie 2 ore pentru a rezolva subiectele.

La primul dintre acestea absolventii au trebuit sa rezolve doua calcule simple, care implicau operatiune de scadere, impartire sau fractii. Un alt subiect le cerea elevilor sa spuna care este masura unghiului dintre doua drepte intr-un paralelipiped dreptunghic.
Pentru alte cinci puncte copiii au trebuit sa determine cantitate de gutui dintr-un depozit, dupa ce li se dadea cantitatea totala de fructe si procentele in care erau prezente acestea in magazie.

Cei mai multi dintre copiii care au fost la examen au spus ca subiectele au fost usoare. Iata subiectele:

 

 

In Timis s-au inscris pentru examen 5300 de elevi, procentul la acest capitol fiind de 99,84%. Elevii vor fi examinati in 140 de centre din tot judetul. Odata cu finalizarea examenului, lucrarile absolventilor din Timis vor fi trimise pentru notare intr-un alt judet, care va fi cunoscut abia luni dimineata.

De asemenea, in Timis au fost stabilite 10 centre de evaluare, la care vor fi aduse lucrarile elevilor dintr-un alt judet.

Elevii au avut trei zile la dispozitie la inceputul lunii iunie pentru a se inscrie la examenul care incepe luni, 15 iunie cu proba scrisa la limba si literatura romana. Dupa alte doua zile este programata proba scrisa la matematica, iar in 18 iunie va avea loc examenul scris la limba si literatura materna.

Rezultatele examenului vor fi afisate in data de 22 iunie, iar in aceeasi zi, intre orele 14 si 20, elevii nemultumiti de note vor putea depune si contestatii. Acestea urmeaza sa fie solutionate intre 23 si 26 iunie, iar o zi mai tarziu, in 27, vor fi afisate rezultatele finale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...