Noutati :

Avem programul complet de la Festivalul European al Spectacolului de la Timisoara

24 aprilie, 2018 - 11:13 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Doar doua saptamani ne despart de momentul in care isi va deschide portile cea de-a XXIII-a editie a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Romanesti.

Editia 2018 a FEST-FDR este organizata de Teatrul National din Timisoara, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara si sta sub semnul schimbarii: Involutie – Revolutie – Evolutie, cuvinte care marcheaza felul in care societatea si, implicit, teatrul, modeleaza realitatea si construiesc viitorul.

Sectiunea FDR s-a construit in jurul spectacolului pe text de teatru romanesc. Selectionerul Oana Bors a urmarit pentru anul acesta concentrarea pe scenele Teatrului National din Timisoara a unei suite de spectacole valoroase pe texte romanesti contemporane, dezvoltate pe coordonatele date de tema festivalului.

Selectia de anul acesta a acordat o atentie speciala spectacolelor realizate de companii independente de teatru. in egala masura, Nationalul timisorean va reuni nume consacrate si nume emergente ale teatrului romanesc – dramaturgi, regizori, actori, dintre care amintim doar cateva: Mihaela Michailov, Alexandru Popa, Csaba Székely, George stefan, Bogdan Theodor Olteanu, Luminita ticu, Vlad Zamfirescu, Radu Apostol, Radu Alexandru Nica, Catinca Draganescu, Ándi Gherghe si altii.
Sectiunea FEST se dezvolta, ca in fiecare an, prin alaturarea spectacolului de teatru cu cel de dans, cu concertul live si cu spectacolul in aer liber.

Modulul FEST al FEST-FDR2018, construit in jurul aceleiasi triade, aduce la Timisoara spectacole-reper pentru spectacologia europeana contemporana, create de companii si de artisti din prima linie a teatrului european: Luk Perceval, Milo Rau, Schaubühne Berlin dar si dansul contemporan, prin prezente consacrate – Gigi Caciuleanu, Pál Frenak, Compagnie Zahrbat. Nu in ultimul rand, FEST este o sarbatoare a spectacolului in aer liber. Spectacolele de teatru, de acrobatii aeriene, de pantomima si de papusi vor fi completate de concertul Subcarpati.

Nu in ultimul rand, prezente celebre ale teatrului romanesc – Marcel Iures, Maia Morgenstern, Florin Piersic jr. si nu numai – vor urca pe scenele festivalului.

Dezbateri interactive pe teme de mare interes si lansari de carte vor completa programul acestei editii de festival.

Biletele s-au pus in vanzare la Agentiile de bilete ale Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic). Studentii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 50% din pretul biletelor, iar elevii beneficiaza de o reducere de 75% . De asemenea, biletele vor putea fi achizitionate si online, pe www.tntimisoara.com.

Iata programul de spectacole al FEST-FDR2018:

Sambata, 5 mai
ora 19, Sala Mare Deschiderea Festivalului
10 de Csaba Székely, regia Radu Alexandru Nica (Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu / FDR)
ora 21, Parcul Civic Concert Subcarpati / FEST Outdoor

Duminica, 6 mai
ora 19, Sala 2 Familia fara zahar de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol (o coproductie Teatrul Mic si Centrul de Teatru Educational „Replika”, Bucuresti / FDR)
Recomandat pesla te 14 ani
ora 22, Piata Victoriei Wanted (eVenti Verticali, Italia / FEST Outdoor)

Luni, 7 mai
ora 19, Sala Mare Empire, un concept de Milo Rau (o coproductie International Institute of Political Murder, Zürcher Theater Spektakel si Schaubühne Berlin / FEST)
Recomandat peste 14 ani
ora 21, Sala 2 Numitorul comun de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu (Teatrul de Comedie Bucuresti / FDR)
Recomandat peste 14 ani
ora 22, Piata Victoriei Wanted (eVenti Verticali, Italia / FEST Outdoor)

Marti, 8 mai
ora 17, Studio „Utu” inaintea erei noastre, un concept de Daniel Chirila (o coproductie Teatrul LUNI de la Green Hours si Frilensar / FDR)
Recomandat peste 10 ani
ora 19, Sala 2 Cea mai calduroasa zi din an, un spectacol de Bogdan Theodor Olteanu (o coproductie Teatrul Apollo 111 si SUB25, Bucuresti / FDR)
Recomandat peste 10 ani
ora 21, Piata Victoriei Strigatele Parisului (Teatrul Masca, Bucuresti / FEST Outdoor)

Miercuri, 9 mai
ora 19, Sala Mare Bucurie si fericire de Csaba Székely, regia Andi Gherghe (Teatrul 3G Targu Mures / spectacol in limbile romana si maghiara, cu supratitrare / FDR)
Recomandat peste 14 ani

ora 21, Sala 2 Text Shop, one man show Gigi Caciuleanu; lansarea albumului Gigi Caciuleanu – Omul dans de Ludmila Patlanjoglu / FEST
ora 21, Piata Victoriei Reflection, un spectacol de Andreea Cristina Ion (Lightwave Theatre Company / FEST Outdoor)

Joi, 10 mai
ora 19, Sala Mare Sillons, coregrafia Brahim Bouchelaghem (Zahrbat Cie, Franta / FEST)
orele 18 si 21, Sala 2 Stage dogs, text de Florin Piersic jr. (inspirat de A life in the theatre de David Mamet), regia Florin Piersic jr. (Teatrul ACT, Bucuresti / FDR)
Recomandat peste 16 ani
ora 21, Piata Victoriei Reflection, un spectacol de Andreea Cristina Ion (Lightwave Theatre Company / FEST Outdoor)

Vineri, 11 mai
ora 17, Studio „Utu” Povestea pasarii fara cuib de Ada Lupu, regia Iris Spiridon (Teatrul National Iasi / FDR)
ora 19, Sala Mare Mortul viu (Calea lui Prometeu) de Dejan Dukovski, regia Aleksandar Popovski (Teatrul National Sarb Novi Sad, Serbia / spectacol in limba sarba cu supratitrare / FEST)
ora 21, Sala 2 Shakespeare pentru Ana , un spectacol de Luminita ticu (Centrul de Arte Coliseum, Chisinau / FDR)
Recomandat peste 14 ani

Sambata, 12 mai
ora 19, Sala Mare De ce iubim femeile, dupa Mircea Cartarescu, regia Mihaela Lichiardopol (Teatrul National din Timisoara / FDR)
Recomandat peste 18 ani
ora 21, Sala 2 Poveste din Transilvania de George stefan, regia Andi Gherghe (Centrul Multimedia Studio Act, Oradea / FDR)

Duminica, 13 mai
ora 19, Sala 2 UN, coregrafia Pál Frenak (Compagnie Pál Frenak, Ungaria-Franta / FEST)
Recomandat peste 16 ani
ora 20, Sala Mare inchiderea FEST-FDR2018
The Grapes of wrath / Fructele maniei dupa John Steinbeck, regia Luk Perceval (NTGent, Belgia / FEST)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...