Opinia Timisoarei

Avem desenele de 40.000 de euro cu parcarea planuita in spatele unor blocuri de la Gara de Nord din Timisoara. Urmeaza candva proiectarea si executia. Foto

TIMISOARA. Dupa un an si jumatate de cand incerca, pentru prima data, sa gaseasca o firma care sa deseneze parcarea pe care administratia Fritz si-o doreste in zona Garii de Nord, au fost prezentate si primele imagini realizate pe calculator.

CITESTE SI: Incantatoarele lanuri galbene de rapita ale Timisului, in pericol. La fel, ogoarele cu grau. Fermierii, disperati de seceta, au inceput sa ude culturile. Video 

Conceptul de arhitectura”, asa cum sunt numite primele desene, a fost realizat in ultimele luni, dupa ce prima firma care castigase initial contractul de aproximativ 50.000 de euro a cerut rezilierea, intrucat documentatia care a stat la baza licitatiei ar fi fost prost intocmita, lipseau acte importante, iar arhitectii s-au trezit ca au cu totul altceva in teren decat statea scris in hartiile primariei.

Potrivit documentatiei, viitoarea parcare ar urma sa aiba demisol, doua etaje si terasa circulabila, 197 de locuri de parcare, zone de incarcare a vehiculelor electrice si rastele de biciclete. Ar urma sa fie construita in spatele blocurilor de pe Dragalina si Titulescu, unde in prezent sunt mai multe garaje.

Investitia include si amenajari care sa permita accesul la parcare, locuri de joaca pentru copii, spatii verzi, accese facile catre blocuri, rastele pentru biciclete si iluminat public”, transmit reprezentantii Primăriei Timisoara.

Deocamdata, Studiul de Fezabilitate, din care primaria s-a grabit sa publice primele desene, nu este inca gata.
SF-ul este realizat de catre Arcadia AEN Architecture & PM SRL si costa 192.547 lei cu tot cu TVA, adica aproximativ 40 de mii de euro. Abia dupa ce va fi finalizat Studiul de Fezabilitate si aprobat in Consiliul Local, primaria va trebui sa organizeze o licitatie ca sa gaseasca o firma sa faca proiectarea si constructia.

 

Exit mobile version