Noutati :

Avem constructor pentru pasajul subteran Michelangelo. Incepe organizarea si in cateva saptamani se deschide santierul

15 martie, 2013 - 04:08 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Este oficial! CCCF Drumuri si Poduri Timisoara va moderniza intersectia Michelangelo si va construi acolo pasajul subteran mult asteptat de soferii din Timisoara. A fost semnat deja contractul de executie a lucrarii.

Potrivit primarului Nicolae Robu, s-a incheiat deja perioada de depunere a contestatii. „Nu s-a depus nicio contestatie, prin urmare, am semnat contractul de executie a lucrarii. Asta inseamna ca in perioada urmatoare se va pregati amenajarea de santier si in decurs de cateva saptamani se vor incepe lucrarile efective”, a dezvaluit Robu.

Conducerea Primariei Timisoara promite ca pana la inceperea lucrarilor va fi realizat traseul alternativ spre strada Pestalozzi, de la intersectia bulevardului Sudului cu bulevardul Iosif Bulbuca, pana la strada Podeanu.

Asadar, probabil de luna viitoare vor incepe lucrarile, care vor fi executate de firma de constructii CCCF Drumuri si Poduri si de Societatea de Drumuri Municipale, contractata de CCCF pentru asfaltare. Licitatia a fost castigata la aproape 40 de milioane de lei.

„Firma CCCF va executa lucrarile, are o parte din lucrare subcontractata la SDM. Termenul prevazut prin contract este de 16 luni. Afirm ca intr-un an si jumatate vom circula pe subpasajul Michelangelo”, a completat Robu.

Pentru realizarea Complexului Rutier Michelangelo se vor investi 69 de milioane de lei, adica aproape 15,7 milioane de euro, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeana.

Proiectul de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo presupune construirea unui pasaj subteran care va face legatura intre bulevardele Vasile Parvan (Corneliu Coposu) si Pestalozzi. Acesta va avea 2 benzi, una pe un sens, iar alta pe celalalt sens. Intersectia va deveni una semaforizata, iar aproape toate strazile care duc in aceasta vor fi largite la cate 3 benzi. Mai mult, va fi reabilitat si podul Michelangelo care traverseaza Bega intre Parcul Copiilor si Parcul Rozelor.

De-a lungul strazilor care duc spre intersectie se vor amenaja totodata si piste pentru biciclete, dar si trotuarele pentru pietoni. Cel mai mult va fi de lucru la podul Michelangelo, care se apropie de termenul de expirare. Acesta va trebui consolidat si ridicat de catre constructor, grinda cu grinda, asa ca, cel mai probabil, va fi inchis circulatiei. Toate aceste detalii ale proiectului Michelangelo 1 erau dezvaluite de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care a si pus piatra de temelie a complexului rutier in 25 mai 2012. Tot atunci, acesta anunta deschiderea licitatiei pentru lucrari si ca acestea vor demara cel mai probabil in luna august.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...