Noutati :

Avem 2 kilometri asfaltati pe Centura de Sud Timisoara, in doua zone. Ultimele imagini de pe santier. Video

19 august, 2021 - 01:12 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Lucrarile au ajuns la un grad de realizare de 32% la Varianta de Ocolire Sud Timisoara, cel mai asteptat proiect de infrastructura, aflat in intarziere.

CITESTE SI: Vom plati sa lasam masina si in parcarile din cartiere sau pe strazile dintre blocuri. In centru se va taxa la ora si vom avea Timpark pe toate bulevardele. E gata noul regulament si va intra in dezbatere publica la Timisoara

 

In acest moment, in total, au fost asfaltati aproximativ 2 kilometri de drum, in doua zone: Mosnita Noua si Utvin.

In aceste zile se pregateste asternerea de asfalt si intr-o a treia zona, in vecinatatea localitatii Chisoda, unde a fost deja pus stratul de forma, din piatra sparta, iar din punct de vedere al procesului tehnologic, dupa aceasta etapa se poate turna primul asfalt.

Alte lucrari executate in prima parte a lunii august pe traseul Centurii de Sud de la Timisoara sunt: umpluturi cu balast la viitoarele bretele de acces din zona localitatilor Giroc si Ghiroda, cofrare si decofrare radier si elevatie, armari radier la pasajele in constructie, deviere canal de irigatii si relocare conducta Transgaz, reprofilari taluz, consolidare teren, sapaturi si egalizari, fundatie podete.

Miercuri Guvernul a aprobat si ultimele exproprieri si plati pentru terenuri aflate in calea variantei de ocolire sud de la Timisoara.

CITESTE SI: Lucrarile la intersectia Centurii Sud Timisoara cu Drumul Boilor nu vor incepe mai repede de primavara lui 2022. Guvernul aproba ultimele exproprieri de 14 milioane lei de pe traseul variantei de ocolire, insa va fi nevoie de inca o hotarare. Video

Va reamintim, lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022, insa acesta va fi mult depasit.

Iata stadiul lucrarilor la Centura de Sud Timisoara!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dezinformați cititorii…..nu la Utvin ci în cartierul Freidorf.