Noutati :

Avalansa de inscrieri la Universitatea Politehnica Timisoara, inca din prima zi

16 iulie, 2019 - 10:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Absolventii de liceu au venit in numar mare inca de dimineata, in 15 iulie 2019, pentru a se inscrie din prima zi la facultatile Universitatii Politehnica Timisoara. Potrivit calendarului admiterii, inscrierile se fac pana in 19 iulie la facultatile la care admiterea se fac prin concurs cu probe de verificare a cunostintelor si pana in 22 iulie la facultatile unde admiterea se face prin concurs de dosare.

Concursul de admitere, fie ca este de dosare sau cu probe de verificare a cunostintelor, va avea loc in 22 iulie, rezultatele urmand sa fie afisate in 23 iulie, la ora 10:00. Dupa mai multe runde de confirmari, rezultatele finale vor fi afisate in 26 iulie, ora 20:00.

Pentru admiterea din acest an au fost stabilite urmatoarele centre de inscriere:
– Facultatea de Arhitectura si Urbanism – Timisoara, Str. Traian Lalescu nr. 2/A, et. 4, Sala C402;
– Facultatea de Automatica si Calculatoare – Timisoara, Bd. Vasile Parvan nr.2, Sala de Consiliu;
– Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului – Timisoara, Bd. Vasile Parvan nr.6, et. 2, sala B18;
– Facultatea de Constructii – Timisoara, Str. Traian Lalescu nr. 2, parter, Amfiteatrul Victor Vlad;
– Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale – Timisoara, Bd. Vasile Parvan nr.2, Sala de Consiliu;
– Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica – Timisoara, Bd. Vasile Parvan nr.2, Holul Facultati Electro;
– Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Hunedoara – Hunedoara, Str. Revolutiei nr. 5, Sala C1-3;
– Facultatea de Management in Productie si Transporturi – Timisoara, Str. Remus nr.14;
– Facultatea de Mecanica – Timisoara, Bd. Mihai Viteazu nr.1, Holul Facultatii;
– Facultatea de stiinte ale Comunicarii – Timisoara, Str. Traian Lalescu nr. 2/A, et. 3, Sala C302.

O noutate in acest an este centrul de inscriere deschis la Colegiul National „Traian Lalescu” din Resita, cladirea ciclului primar (Bd. Al.I. Cuza, Nr.7), unde se pot inscrie candidatii la toate facultatile Universitatii Politehnica Timisoara.

Absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat si aleg una dintre facultatile Universitatii Politehnica Timisoara vor avea, ca studenti, o serie de beneficii:
– Cele mai mari burse din tara (de la MEN si din venituri proprii, care se pot cumula);
– Cazare pentru toti solicitantii in camine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucatarie si spalatorie pe fiecare etaj);
– Masa la restaurantele studentesti ale UPT, la preturi subventionate (masa de pranz – 8 lei);
– Cea mai moderna biblioteca din tara;
– Acces gratuit la cea mai moderna baza sportiva studenteasca din tara (terenuri de fotbal sintetice si cu iarba, baschet, 4 terenuri de tenis, sala de sport, bazine de inot interior si exterior, pista de atletism);
– Pregatire speciala la matematica si fizica;
– Acces la burse pentru stagii in strainatate prin programul Erasmus+ si prin acorduri bilaterale (Germania, Franta, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);
– Transport local si CFR gratuit.

Facilitati suplimentare sunt acordate elevilor olimpici, absolventilor proveniti de la licee din mediul rural (100 de locuri), absolventilor de etnie roma, copiilor angajatilor sau pensionarilor din invatamant si romanilor de pretudindeni.

Mai multe detalii despre admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timisoara sunt disponibile pe site-ul upt.ro, in sectiunea dedicata admiterii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...