Noutati :

Autostrada Timisoara – Moravita, care ne va lega de Belgrad, intr-o noua etapa. Anuntul asteptat in noiembrie

2 noiembrie, 2019 - 02:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Aflata in perioada de evaluare a celor doua oferte pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, Autostrada Timisoara – Moravita are asigurati banii pentru intocmirea documentatiei, iar castigatorul ar putea fi anuntat in aceasta luna.

CITESTE SI: Pornesc semafoarele in cea mai aglomerata intersectie din Timisoara. Nicolae Robu: Pietonii trec unul cate unul si blocheaza traficul 

Autostrada Timisoara – Moravita pentru care la momentul acesta s-a demarat licitatia pentru studiul de fezabilitate, iar din informatiile de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, speram ca in noiembrie sa fie semnat contractul pentru cei care vor realiza studiul de fezabilitate, astfel incat la momentul receptionarii studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico economici sa poata fi scos la licitatie acest obiectiv, pentru proiectare si executie. E un proiect important care leaga Timisoara de Belgrad, un proiect care va duce la dezvoltarea Euroregiunii DKMT. Valoarea estimata a proiectului pentru studiul de fezabilitate este 2,6 milioane euro, iar proiectul e depus si finantat prin programul POIM – accesarea de fonduri europene„, a declarat Calin Dobra, liderul CJ Timis.

CNAIR si Ministerul Transporturilor au iscalit in august contractul de finantare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timisoara-Moravita„, pentru a obtine fondurile nerambursabile alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 1.

Valoarea totala a proiectului este de 14.693.042,97 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-10.544.270,83 lei, 15% contributia proprie – 1.860.753,67 lei, restul de 2.288.018,47 lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

La licitatia pentru SF lansata in martie s-au inscris doua asocieri: Asocierea SC SEARCH CORPORATION SRL – SC EGIS ROMANIA SA si Asocierea SC PROCAD SRL-SC BAUPLANING SRL- SC CUBIT PROIECTARE SRL-RODEN KFT care vor sa realizeze Studiul de Fezabilitate al Autostrazii Timisoara – Moravita, care ar urma sa lege Romania de Serbia, acesta fiind primul pas concret pe care autoritatile de la Bucuresti il fac pentru realizarea unei conexiuni de mare viteza cu tara vecina.

Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate va fi de 32 de luni.

Viitoarea autostrada care ar urma sa lege Timisoara de Pancevo asigura conexiunea cu capitala Serbiei, pentru ca de la Pancevo pana la Belgrad e drum cu doua benzi de circulatie pe sens, cu regim de autostrada.

Va reamintim, in urma cu doi ani discutiile despre Autostrada Timisoara – Belgrad au ajuns intr-un punct mort, dupa ce guvernantii din Romania si Serbia au aruncat vina unii pe altii pentru esecul proiectului.

In aprilie 2017, premierul de atunci, Sorin Grindeanu, a anuntat ca Guvernul Serbiei a decis sa renunte la proiectul de construire a unei autostrazi care sa lege Timisoara de Pancevo, iar de acolo mai departe sa se lege de Belgrad. La fel sustinea si ministrul Transporturilor Razvan Cuc. Reactia Ministerului sarb al Transporturilor nu a intarziat sa apara si a fost una ferma: romanii au renuntat la proiect, si nu sarbii, care in continuare isi doresc o autostrada.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa scrieticun articol cand e gata autostrada si e circulabila,ne ati omorat cu filmele astea sf k o sa se faca cand mmm mami voastre sa face peste 50 de ani jegosilor?

  2. O veste buna . Felicitari si spor la treaba ! .