Noutati :

Autostrada Timisoara – Lugoj, scoasa la licitatie. Care firma se incumeta sa ia un miliard de lei?

14 decembrie, 2010 - 01:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a lansat licitatii pentru constructia a inca doua tronsoane din Coridorul IV Pan-european. Este vorba de doua loturi din autostrada Timisoara-Lugoj si de patru loturi din Orastie-Sibiu.

Cele doua loturi din Timisoara-Lugoj au o lungime de 35,1 kilometri, valoarea lucrarilor fiind estimata la 878,4 milioane lei, fara TVA (peste 1 miliard lei cu TVA). Pentru Orastie-Sibiu, in lungime de 82 de kilometri, valoarea estimativa este de 2,9 miliarde de lei, fara TVA (3,5 miliarde lei cu TVA). Lucrarile sunt finantate prin fonduri europene. Tronsoanele de autostrada au ca durata de proiectare si executie 30 de luni, din care 6 luni proiectare si 24 executie, la care se adauga 24 de luni garantie.

In ceea ce priveste criteriile pentru atribuirea contractelor, pretul are o pondere de 30%, iar propunerea tehnica 70%. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 16 februarie 2011 pentru Timisoara-Lugoj si 14 februarie pentru Orastie-Sibiu.

Pe 11 decembrie, CNADNR a mai demarat licitatia si pentru proiectarea si executia unei portiuni din tronsonul de autostrada Lugoj-Deva. Aceasta portiune are o lungime de 27,4 kilometri, iar valoarea lucrarilor este estimata la 1,1 miliarde lei fara TVA (1,3 miliarde lei cu TVA). Termenul limita pentru primirea ofertelor este 14 februarie. De asemenea, pe 10 decembrie, CNADNR a lansat licitatia pentru executia tronsonului Nadlac-Arad, in lungime de 38,8 kilometri, valoarea acestuiacfiind estimata la 993,6 milioane lei, fara TVA (1,2 miliarde lei cu TVA).

In luna octombrie, Comisia Europeana a aprobat o finantare de 124 milioane de euro pentru tronsonul Arad-Timisoara, care face parte, de asemenea, din coridorul IV pan-european.

DESCARCA DE AICI DOCUMENTATIA DE ATRIBUIRE A LUCRARII PENTRU AUTOSTRADA TIMISOARA – LUGOJ.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cum „Care firma se incumeta sa ia un miliard de lei?” Izometal/Confort, of course!