Opinia Timisoarei

Autostrada Timisoara – Drobeta Turnu Severin – Calafat s-a transformat intr-un… drum expres, pe hartie, in doar o saptamana. Banii pentru documentatie, prinsi in bugetul pe 2021

TIMISOARA. Autostrada care sa lege Timisoara de Calafat despre care vorbeau liberalii acum o saptamana a devenit deocamdata … drum expres.

CITESTE SI: Cresc vazand cu ochii podurile si podetele de pe traseul viitoarei sosea de Centura Sud la Timisoara. Foto 

Ludovic Orban anunta chiar sambata trecuta ca se incearca introducerea in Bugetul pe 2021 a finantarii documentatiei pentru continuarea autostrazii A6 care sa lege Lugojul de Drobeta Turnu Severin si mai apoi de Craiova si Calafat.

Intre timp, insa lucrurile s-au schimbat, iar liberalii anunta ca se va intocmi macar Studiul de Fezabilitate pentru un drum expres pe acest traseu de peste 200 de kilometri.

Vom solicita includerea in buget a finantarii Studiului de Fezabilitate pentru un obiectiv de investitii pe care il consideram important si anume tronsonul de autostrada Calafat – Lugoj, care permite conectarea sudului României de marile coridoare de transport european„, a declarat sambata trecuta, in 13 februarie, liderul PNL Ludovic Orban.

In sedinta de Guvern de vineri pentru aprobarea bugetului de stat pe 2021 s-a acceptat pe ultima suta de metri suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu banii necesari demararii doar a unui SF pentru drumul expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Calafat.

Regiunea Olteniei va fi legata de Vest printr-un drum expres, de viteza! Astazi am supus aprobarii Guvernului suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 20 milioane lei, fonduri necesare pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres LUGOJ – DROBETA TURNU SEVERIN – CRAIOVA – CALAFAT. Este o investitie absolut necesara pe care i-am cerut-o prim ministrului Florin Citu impreuna cu colegii mei parlamentari liberali, din regiunea Olteniei. ii multumim președintelui PNL Ludovic Orban pentru sprijinul acordat in sustinerea acestei investitii importante”, a scris pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Bugetul pe 2021 intra acum in dezbaterea Parlamentului Romaniei.

 

Exit mobile version