Noutati :

Autostrada Timisoara-Arad a fost receptionata si are o garantie de 2 ani. Au fost ridicate toate restrictiile!

9 august, 2013 - 12:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Restrictiile de circulatie au fost ridicate de pe Autostrada Timisoara-Arad, iar lucrarile au fost finalizate in totalitate. A fost cea mai ieftina autostrada din Romania, a costat doar… 4,3 milioane de euro pe kilometru!

Octavian Brasai, consultantul autostrazii a declarat, la receptia lucrarii, ca nu mai sunt probleme pe autostrada, ca toate restrictiile au fost ridicate, ca se poate circula cu maxim 130 km/ora si ca timp de doi ani se vor putea repara eventuale probleme ce vor mai aparea, deoarece atat este si garantia.

Probabil ca ati vazut probleme, ieri a avut loc receptia la terminarea lucrarii si acum nu mai sunt probleme. In presa s-a mai zis ca e vorba de o receptie intermediara, dar de fapt vorbim de receptia finala. Aceasta receptie are doua anexe in care se trec lucrarile care nu sunt finalizate sau care s-a constatat ca nu sunt bine facute. Toate acestea sunt rezolvate in prezent. Urmeaza o perioada de doi ani de garantie, apoi se face ultima receptie. In acest interval, daca vor aparea lucrari care necesita reparatii se vor face de catre constructor, fara cheltuieli in plus„, a explicat Octavian Brasai.

Potrivit consultantului, Autostrada Timisoara-Arad are cel mai scazut pret pe kilometru, in comparatie cu alte autostrazi din Romania.

S-a cheltuit aproximativ 4,3 milioane de euro pe kilometru„, a mai spus Brasai.

Emil Rusoi, reprezentantul CNADNR care a participat la receptia lucrarilor de pe aceasta autostrada a spus ca nu s-au dat penalitati de la CNADNR catre constructorii autostrazii deoarece au fost acordate extensii de timp.

S-au dat penalitati pentru alte date din contract, nu pentru intarzieri. Sunt sume nesemnificative„, a explicat Rusoi.

Seful de santier, Laurentiu Stavrat a spus, la randul sau ca pe Autostrada Timisoara-Arad au fost construite 11 poduri, s-au facut trei milioane de metri cubi de sapaturi si este o suprafata de asfalt de doua milioane de metri patrati.

Lucrările la autostrada dintre Arad şi Timişoara au inceput in 2009, iar termenul de finalizare era de 24 de luni, insa in decembrie 2011 ea a fost deschisa traficului fara ca santierul sa fie inchis.

De la deschiderea circulatiei, pe autostrada au avut loc de mai multe ori reparatii, in paralel cu lucrarile prevazute in proiect.

Pe traseul autostrazii sunt prevazute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Intretinere si Coordonare si un nod rutier.

Autostrada are o lungime de 32,25 de kilometri si face parte din coridorul IV Pan-european. Valoarea lucrarilor la acest tronson este de 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 de milioane de euro.

Lucrarile au fost executate de consortiul FCC Construccion si Astaldi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Doi ani garantie pt.32 km de autostrada?!? Pai,atat imi dau la magazin daca cumpar o lanterna! Ce marsavie…