Opinia Timisoarei

Autostrada Arad-Timisoara, inaugurata prea devreme? Mai multe accidente mortale au avut loc de la deschidere!

Primul accident cu o victima pe Autostrada Arad – Timisoara a avut loc la doar o zi dupa inaugurarea ei. Pe 2 ianuarie s-a produs un nou accident mortal!

Graba oficialitatilor de a inaugura Autostrada Arad-Timisoara, desi lucrarile la ea n-au fost inca finalizate, pune in pericol vietile celor care circula pe ea, din moment ce pe anumite portiuni nu exista parapete care sa desparta cele doua sensuri de mers.

Primul accident pe Autostrada Arad – Timisoara s-a petrecut pe 18 decembrie, la doar o zi dupa inaugurarea ei. Un tanar de 28 de ani, care circula din directia Arad spre Timisoara, a murit dupa ce a ajuns cu autoturismul sau intr-un sant de pe marginea drumului, unde erau parcate utilajele folosite de constructori la autostrada.

In conditiile in care lucrarile la autostrada n-au fost inca terminate, au existat banuieli ca accidentul s-ar fi produs din cauza marcajului prost al drumului. Politia a negat insa acesta ipoteza, spunand ca a fost vorba de neatentie la volan.

Pe 2 ianuarie s-a produs un nou accident mortal pe autostrada, iar banuielile ca aceasta a fost inaugurata mai devreme decat ar fi permis normele de siguranta s-au intensificat. Un motociclist a murit in urma unui impact cu un autoturism condus de o persoana de 81 de ani.

In vreme ce comisarul Teodor Tudur, seful Biroului Politiei Autostrazi Vest, a spus pentru www.realitatea.net ca accidentul s-ar fi produs din dupa ce soferul a incercat sa treaca de pe o banda pe alta fara sa se asigure, cativa martori oculari ai accidentului sustin ca acesta ar fi incercat sa treaca de fapt pe celalalt sens de mers, profitand de lipsa parapetului despartitor. Intr-adevar, pe unele portiuni din autostrada nu exista parapete care sa desparta cele doua sensuri de mers.

Teodor Tudur spune ca lipsa parapetului nu pune in pericol siguranta celor care circula pe autostrada si ca restrictia de viteza de maxim o suta de kilometri pe ora a fost impusa tocmai pentru a preintampina eventualele accidente pe autostrada, in conditiile in care lucrarile la ea n-au fost inca incheiate. Potrivit comisarului Tudur, parapetele n-au fost instalate pe unele portiuni pentru ca in acele zone urmeaza sa fie instalate portaluri de informare, pe care vor fi afisate informatii legate de trafic. Totusi din moment ce parapetele sunt montate pe autostrazi tocmai pentru a proteja soferii si pasagerii, este ilogic ca lipsa lor sa nu afecteze siguranta acestora.

Exit mobile version