Noutati :

Autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti a fost deschisa traficului! Vezi cine a participat la inaugurare!

19 iulie, 2012 - 12:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3) va fi deschis joi, cu exceptia iesirii spre Snagov in cazul careia lucrarile vor fi finalizate miercuri, Guvernul mentinandu-si insa decizia de a aplica penalitati pentru depasirea termenului de executie, a declarat premierul Victor Ponta.

El a inaugurat tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, alaturi de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in mandatul caruia au fost incepute lucrarile.

„Cine zicea ca nu avem nevoie de autostrazi in Romania a gresit”, a spus Ponta, facand referire la presedintele suspendat Traian Basescu, fost ministru al Transporturilor.

El i-a avertizat pe reprezentantii Ministerului Transporturilor ca sunt responsabili pentru ca iesirea spre Snagov a autostrazii sa fie finalizata miercuri de catre Euroconstruct, scrie realitatea.net. Pe autostrada Bucuresti-Ploiesti se va circula pe patru benzi, cu un regim de viteza de maximum 100 kilometri pe ora.

Atentionat de jurnalisti ca tronsonul de autostrada este pus in circulatie fara ca parcarile si alte facilitati sa fi fost terminate, premierul a apreciat ca ar fi fost o greseala ca punerea in circulatie sa fi fost amanata din acest motiv.
Acelasi punct de vedere a fost sustinut si de fostul premier Tariceanu, care a aratat ca parcarile si statiile de benzina nu sunt obligatorii in aceasta faza.

Un tronson de 60 kilometri este o distanta pentru care nu sunt necesare statii de bezina. Sunt fericit ca lucrarea a fost terminata, dar trist ca un proiect relativ modest, de 60 kilometri, dureaza atat„, a spus Tariceanu.

Primul termen de dare in folosinta a autostrazii Bucuresti-Ploiesti a fost anul 2010, finalizarea fiind amanata de mai multe ori.

In urma cu doua saptamani, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul va aplica penalitati in cuantum total de 15 milioane lei firmelor care au depasit termenul de executie a lucrarilor la autostrada Bucuresti-Ploiesti, bani care vor fi folositi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile.

________

Autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti a fost deschisa joi circulatiei dupa mai multe termene de finalizare depasite. Sectorul de autostrada, lung de 62 de kilometri si care a costat 450 de milioane de euro, leaga centura Capitalei de centura Municipiului Ploiesti si devine o alternativa la DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din tara.

Forumul Skyscrapercity.com / User Baiazid

Desi termenul initial de finalizare era decembrie 2011, acesta a fost depasit, iar inaugurarea a fost lasata mai intai pentru 15 mai si apoi pentru 30 iunie 2012, insa deschiderea circulatiei a avut loc abia astazi, 19 iulie. Penalizarile, in valoare de 15 milioane de lei, vor fi date Ministerului Sanatatii, anunta la inceputul lunii premierul Ponta, scrie Hotnews.ro.

Lucrarile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct ’98/Com-Axa.

Intotal este vorba de 62 de kilometri, iar valoarea totala a lucrarilor este de 450 milioane euro.

Chiar daca autostrada este deschisa incepand de joi circulatiei rutiere, lucrarile aferente autostrazii inca nu sunt finalizate in totalitate, ramand sa fie terminat nodul rutier de la intersectia cu DJ101.

Centura porneste de la Centura Capitalei cu un tronson cu 3 benzi pe sens

Primul dintre cele doua tronsoane, in lungime de 19,5 km, este singurul tronson de autostrada din Romania care are cate trei benzi de circulatie pe sens. Din acest tronson, joi sunt inaugurati 13 km, de la Centura pana la nodul de la Moara Vlasiei, urmand ca ultimii 6,5 kilometir, de la Centura Capitalei pana in Soseaua Petricani sa fie finalizati in scurt timp.

Oficial, pentru bucata de autostrada de la Centura pana in Soseaua Petricani, termenul de finalizare este octombrie 2012, insa foarte probabil aceasta bucata va fi gata abia anul viitor.

Autostrada va porni, momentan, din Centura de Nord a Capitalei unde a fost amenajat un nod rutier cu sens giratoriu si se va termina in centura municipiului Ploiesti, in localitatea Barcanesti.

Ponta: Penalizarile pentru intarzieri – 15 milioane de lei – vor fi date la Ministerul Sanatatii

Termenul original de finalizare al autostrazii era 15 decembrie 2011, insa acesta a fost depasit, iar inaugurarea a fost lasata pentru primavara 2012.

Guvernul Ungureanu, spera in luna aprilie ca lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti sa fie incheiatepe 15 mai. Dupa schimbarea guvernarii, ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi anunta in luna mai ca termenul de finalizare si inaugurare al autostrazii urma sa fie 30 iunie, insa si acest termen a fost depasit.

La cateva zile dupa, intr-o vizita pe santier, premierul Victor Ponta a declarat ca banii din penalizarile care vor fi aplicate constructorilor pentru intarzieri vor fi dati la bugetul Ministerului Sanatatii.

„Astazi ar fi trebuit sa mergem pe aceasta autostrada. Vreau sa merg sa vad, ma bucur ca pe primul tronson lucrurile sunt in regula, sa vedem unde si exact ce probleme mai sunt. Vreau sa le luam banii celor care sunt de vina. Pana in acest moment e vorba de 15 milioane de lei penalitati, am si gasit ce facem cu ei. (…) Toti ii dam la situatia extrem de grava, la bolnavii cu boli incurabile care ne-au transmis un apel disperat. Imi doresc totusi sa se termine aceasta autostrada, nu doar sa incasam penalizari”, a precizat Victor Ponta pe 5 iulie.

Tronsonul Bucuresti – Moara Vlasiei, km 0+000 – km 19+500

Lungime (km) – 19.50 km
Finantare – Guvernul Romaniei
Valoarea estimata a proiectului – 183,62 Mil Euro
Proiectant – JV Pizzaroti & Tirena Scavi
Consultant – Asocierea Consitrans & Consugal
Constructor – JV Pizzaroti & Tirena Scavi
Lucrari de arta – Poduri: 6; Pasaje: 5; Podete: 16; Noduri rutiere: 3
Termen incepere – Mai 2008
Termen estimat finalizare – Sectorul km 0+000 – km 6+500 – 05.10.2012; sectorul km 6+500 – km 19+500 – 30.06.2012
Perioada garantie – 36 luni

Tronsonul Moara Vlasiei – Ploiesti, km 19+500 – km 62+000

Lungime (km) – 42.50 km
Finantare – Guvernul Romaniei
Valoarea estimata a proiectului – 238 Mil Euro
Proiectant – Asocierea SC Spedition UMB SRL, SC PA&CO International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Com-Axa SRL
Consultant – Asocierea Consitrans & Consugal
Constructor – Asocierea SC Spedition UMB SRL, SC PA&CO International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Com-Axa SRL
Lucrari de arta – Poduri: 11; Pasaje: 17; Podete: 48; Noduri rutiere: 2
Termen incepere – Iunie 2007
Termen estimat finalizare – 30.06.2012
Perioada garantie – 36 luniInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...