Noutati :

Autostopul, interzis in Romania! Guvernul vrea amenzi de pana la 5.000 de lei pentru soferii care iau ‘la ocazie’

17 decembrie, 2013 - 02:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

Proiect de ordonanta de urgenta in dezbatere publica: interzicerea autostopului! Guvernul vrea ca soferii care transporta autostopisti si primesc bani de la ei sa fie amendati cu pana la 5.000 de lei.

Potrivit proiectului de ordonanta, practica autostopului „afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat”. Proiectul nu prevede, insa, si modul in care va fi controlata aceasta activitate. Proiectul ordonantei de urgenta se afla in dezbatere publica pana la data 23 decembrie.

Ministerul Transporturilor a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de urgenta pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Prin aceasta initiativa, executivul propune amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei pentru soferii care transporta autostopisti.

Lucian Dinita, seful Directiei Politiei Rutiere, a declarat pentru HotNews.ro: „Dumneavoastra vi se pare aplicabila prevederea? Nu am fost consultati si nu stiu cine are trebui sa o aplice. Nu ma intereseaza asa ceva. Ministerul Transporturilor trebuie sa explice.”

Propunerea Ministerului Transporturilor:

Articol unic. – La articolul 55 punctul 3 din Legea nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 28 ianuarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa litera f) se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins:

„h) aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fara respectarea prevederilor art. 7.”

Ce spune Legea nr.38/2003:
Art. 55 Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, si se sanctioneaza dupa cum urmeaza: (…)
3. cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei:

La care se adauga litera h), daca proiectul trece de Guvern: „h) aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fara respectarea prevederilor art. 7.”

Art. 7 Transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se poate executa numai de transportatori autorizati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ca-n filmele cu prosti!

  2. A innebunit lupul !!!
    Nu ma mai maira nimic in tara asta…
    O cohorta de 600 de parlamentari dorm si viseaza urat,iar cand se trezesc,uite ce-si propun pentru tara…Rusineeee…

  3. Legalizati prostitutia si interziceti autostopul, e plin parlamentul de cretini. E dreptul fiecarui om cu/cine vrea sa plece acolo unde doreste, nu poti sa ii impui unui om sa plece cu un microbuz care nici nu da bilete decat daca stai pe capul soferilor si care mai iau si oameni in picioare claie peste gramada, accidente si intarzieri in linie. Felicitari celui/celor ce au avut aceasta idee stralucita creata stand pe tron.