Autoritatile se asteapta sa vina canicula si pregatesc puncte de prim ajutor si apa pentru distribuire

TIMISOARA. Directia pentru Sanatate Publica Timis a stabilit deja care vor fi cele 5 puncte de prim ajutor din judetul Timis, in caz de canicula si, mai mult, a pregatit deja apa ce urmeaza sa fie distribuita pe strada.

Viorica Dumitru, director adjunct la DSP Timis, a anuntat ca in judetul Timis vor functiona 5 puncte de prim ajutor, dintre care in Timisoara 4 si in municipiul Lugoj unul.

In Timisoara vor fi deschise punctele de prim ajutor in caz de canicula in incinta Postei Mari, la Opera, la sediul AJOFM si la Gara de Nord. In Lugoj, punctul de prim ajutor va functiona la Casa de Cultura.

„Ne asteptam sa primim avertizari de canicula de la meteorologi, dar suntem pregatiti. Daca vom primi avertizare cu cod portocaliu vom incepe sa distribuim apa in locurile aglomerate din oras, iar daca va fi avertizare cu cod rosu, vom avea si personal sanitar la punctele de prim ajutor”, a declarat Viorica Dumitru.

De asemenea, DSP va asigura materiale educativ-informative pentru populatie pentru a sti cum sa se apere de canicula. Vor fi verificate, in perioada imediat urmatoare, si stocurile de medicamente necesare pentru interventia in cazul persoanelor care vor suferi din cauza caldurii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.