Noutati :

Autoritatile nipone evacueaza populatia din jurul unei a doua centrale nucleare

16 martie, 2011 - 01:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Centralele nucleare Fukushima I si Fukushima II s-au confruntat cu probleme dupa seismul devastator ce s-a produs vineri in Japonia, iar radiatii periculoase au fost emanate in atmosfera.

Guvernul japonez a anuntat miercuri ca populatia aflata pe o raza de 10 kilometri de uzina nucleara Fukushima Daini, a doua centrala nucleara din aceasta prefectura, trebuie sa fie evacuata.

Populatia a fost deja evacuata pe o raza de 20 de kilometri in jurul uzinei nucleare Fukushima Daiichi, unde reactoarele au fost avariate in urma cutremului din 11 martie si unde exista scurgeri radioactive.

Centralele nucleare Fukushima I si Fukushima II s-au confruntat cu probleme dupa seismul devastator ce s-a produs vineri in Japonia, iar radiatii periculoase au fost emanate in atmosfera, relateaza agentia Kyodo, care prezinta situatia de miercuri a reactoarelor.

Centrala Fukushima I

-Reactorul nr. 1 – Oprirea sistemelor de racire, topire partiala a miezului radioactiv, eliberare de vapori, incinta reactorului a fost avariata de o explozie de hidrogen, pompare de apa de mare.

– Reactorul nr. 2 – Oprirea sistemelor de racire, pompare de apa de mare, barele de combustibil expuse temporar, eliberare de vapori, potentiala topire partiala a miezului radioactiv, incinta reactorului avariata luni de explozia de la reactorul nr. 3, avarierea invelisului de metal al reactorului.

– Reactorul nr. 3 – Oprirea sistemelor de racire, topire partiala a miezului radioactiv, eliberare de vapori, pompare de apa de mare, incinta avariata de o explozie de hidrogen, nivel crescut al radiatiilor marti, coloana de fum observata miercuri, probabila avariere a invelisului de metal. .

– Reactorul nr. 4 – Lucrari de mentenanta atunci cand s-a produs cutremurul, incendiu provocat de o explozie de hidrogen in bazinul in care se afla bare de combustibil uzate, nivelul apei din bazin nu poate fi stabilit, incendiu miercuri in incinta de beton in care se afla, nu a fost pompata apa pentru a raci reactorul.

– Reactorul nr. 5 – Lucrari de mentenanta atunci cand s-a produs cutremurul, temperatura a crescut usor in bazinul in care de afla bare de combustibil uzate.

– Reactorul nr. 6 – Lucrari de mentenanta atunci cand s-a produs cutremurul, temperatura a crescut usor in bazinul in care de afla bare de combustibil uzate.

Centrala Fukushima II

– Reactoarele nr. 1, 2 si 4 – Oprirea sistemelor de racire, apoi inchiderea in siguranta a reactoarelor.

-Reactorul nr. 3 – inchidere in siguranta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...