Noutati :

Autorii tepei imobiliare Radisson, pusi in libertate de Curtea de Apel Bucuresti

7 martie, 2011 - 03:51 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: EVENIMENT
1

BUCURESTI. Curtea de Apel Bucuresti a decis punerea in libertate a escrocilor Ciprian Nistor si Andreas Nadasdy, patronii tepei imobiliare Radisson, in ciuda faptului ca procurorii DNA au cerut instantei de judecata prelungirea mandatelor de arestare preventiva.

Conform deciziei 481/2.03.2011, pronuntata in dosarul 808/2011, masura arestarii preventive a fost inlocuita cu obligarea de a nu parasi Romania fara incuviintarea instantei. Pana la solutionarea definitiva a cauzei, cei doi afaceristi sunt obligati sa se prezinta la instanta ori de cate ori sunt chemati, sa “viziteze” organul de politie in raza caruia locuiesc conform programului de supraveghere, sa nu-si schimbe locuinta fara incuvintarea instantei, sa nu detina sau sa foloseasca vreo categorie de arme si, cel mai important, sa nu comunice intre ei, nici cu ceilalti inculpati, dar nici cu partile vatamate, partile civile si martorii din dosar. in cazul incalcarii vreuneia dintre aceste obligatii, se va lua din nou masura arestarii preventive.

Capii escrocheriei imobiliare Radisson, Andrei Nadasdy si Ciprian Nistor, au fost arestati in data de 7 octombrie 2009, dupa ce au inselat mai mult de 100 de persoane cu peste 2 milioane de euro.

„In perioada februarie 2005 – decembrie 2007, inculpatii Nistor Ciprian si Nadasdy Andreas, in calitate de asociati si, respectiv, administrator la societatile comerciale mentionate mai sus si pretinzand ca sunt dezvoltatori imobiliari, au indus si mentinut in eroare un numar de peste 100 de persoane cu prilejul incheierii si executarii contractelor avand ca obiect constructia si vanzarea unor apartamente in Timisoara. In unele situatii apartamentele nu au fost construite deloc, iar in alte situatii, desi au fost construite partial, contractele de vanzare – cumparare nu au mai putut fi executate, deoarece locuintele au iesit din patrimoniul firmei Radisson”, a informat biroul de presa al DNA la momentul arestarii.

Sumele investite de cele cateva zeci de persoane care au intentionat sa-si cumpere apartamente in blocul “Radisson” variaza intre 50.000 si 80.000 de euro, bani pe care familiile i-au achitat in avans pentru a obtine o locuinta intr-unul dintre cele doua blocuri.

Cea mai importanta „momeala” a cuplului Nadasdi – Nistor a fost cladirea cu patru etaje ridicata pe strada Dej din Timisoara, care a fost aratata tuturor amatorilor de chilipiruri imobiliare pentru a-i convinge vizual de seriozitatea unui proiect de tip caritas.

Blocul „Radisson” a fost a fost scos la licitatie publica in primavara anului trecut de catre omul de afaceri sirian Ahmed Jabri Tabrizzi, dupa ce acesta i-a imprumutat pe cei doi escroci cu suma de 700.000 de euro, iar banii nu i-au mai fost restituiti la timp. Imobilul a fost adjudecat de compania romaneasca cu capital italian “Sinergy Est”, care a achitat suma de 1.010.00 de euro.

“Noi am achitat suma cu care am castigat imobilul la licitatie publica, iar executorul urmeaza sa indeplineasca toate procedurile legale. Ne pare foarte rau pentru oamenii care au achitat avansuri in contul acelor apartamente, insa, in opinia mea, au semnat niste contracte copilaresti. Noi nu avem nici o legatura cu despagubirea acestor oameni, pentru ca am cumparat un imobil liber de sarcini. N-am preluat si datoriile vanzatorului”, spunea la vremea achizitionarii blocului Radisson directorul economic de la firma “Sinergy”, Loredana Hedre.

La putin timp de la aruncarea dupa gratii a tandemului infractional Nistor – Nadasdy, in acest dosar a fost arestat si directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, Ionel Olari, care a fost acuzat de luare de mita si protejarea celor doi escroci.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. chiar ma bucur ca au fost eliberati. eu am fost pagubit cu o suma mica dar cei tepuiti cu sute de mii de euro o sa faca tot posibilul sa isi recupereze banii FARA JUSTITIE. daca nu o sa aiba bani ramasi/suficienti, o sa fie „sinucisi”…