Noutati :

Aur pentru Timisoara, la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului! Un copil exceptional va pleca sa studieze la Oxford!

12 noiembrie, 2013 - 01:06 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Marius Popa, elev al Colegiului National “C.D.Loga”, a reusit sa ia medalia de aur la Olimpiada Intarnationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in India. Colegii de echipa au luat medalii de argint.

Marius Popa este considerat un elev model: inteligent, ambitios si gata sa-si petreaca timpul liber studiind materiile care-l pasioneaza. A reusit sa fie selectionat, dupa faza pe tara a Olimpiadei de Stiinte ale Pamantului, in echipa largita a Romaniei, care cuprindea 10 elevi de la licee din intreaga tara. Dupa o pregatire intensa in domenii precum geologie, meteorologie, oceanografie si astronomie, desfasurata in institutii de profil din Bucuresti, a ajuns in lotul care a reprezentat romania la Olimpiada desfasurata in India.

“Este unul dintre elevii de genul carora intalnim, din pacate, din ce in ce mai putini.E nevoie de inteligenta – pe care o are din plin. E nevoie de tenacitate – a depus o munca titanica pentru o astfel de pregatire la patru discipline tratate sumar in manualele scolare. Noi, profesorii care l-am pregatit, i-am ghidat doar activitatea”a declarat Dan Nitescu, profesor de geografie.

Olimpiada de Stiinte ale Pamantului s-a desfasurat in India, in perioada 11-12 septembrie. La competitie au participat 100 de elevi din 27 de tari.

“ A fost prima competitie de acest gen la care am participat si a fost placut. Am avut oportunitatea sa vad o tara frumoasa, sa cunosc oameni care au aceleasi pasiuni ca si mine si cu care pot acum comunica” a afirmat Marius Popa.

El vrea sa studieze, in continuare, biologia moleculara sau genetica, dar nu in tara, ci peste hotare si este la un pas sa fie acceptat la Oxford.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. felicitari elevului. Insa si domnului profesor ar trebui sa i se recunoasca meritele in acest articol, cel putin prin mentionarea corecta a numelui: MIUTESCU Dan, nu Nitescu. O seara frumoasa!