Au sunat sirenele, din nou, in Piata Operei din Timisoara, pe 20 Decembrie. Revolutionarii au strigat iarasi ‘Jos comunistii!’

TIMISOARA. Balconul Operei din Timisoara s-a umplut cand sirenele au sunat din nou, dupa 30 de ani de la Revolutie. Astfel a fost marcat momentul in care Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania.

Timp de trei minute, la orele 12.00, sirenele s-au auzit, iarasi, in centrul orasului, punctul cel mai fierbinte al Revolutiei din Decembrie 1989. Revolutionari s-au aflat in balconul Operei, asa cum s-a intamplat in urma cu 30 la Revolutie, pentru a rememora momentele de acum trei decenii si a pastra un moment de reculegere pentru camarazii lor cazuti in acele zile.

Pe 20 decembrie 1989, locuitorii Timisoarei strigau fara teama – “Azi in Timisoara, maine in toata tara”. In acea zi a izbucnit greva generala in toate fabricile, iar zeci de mii de oameni s-au indreptat spre centrul orasului in Piata Operei. Protestatarii au ocupat Piata si au inceput sa scandeze, printre altele ,,Armata e cu noi!” si ,,Libertate, Libertate“! .

Spre seara, cand Nicoale Ceausescu tuna si fulgera impotriva revolutionarilor, oamenii adunati in Piata Operei declarau Timisoara primul oras liber de comunism, dupa 45 de ani de dictatura.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. SabinA spune:

    Societatea Timisoara cea care a initiat pct 8 din Proclamatia de la Timisoara a sustinut pe TOVARASUL MUGUR ISARESCU – LA FUNCTIA DE PRESEDINTE IN ANUL 2000 DIN PARTEA Conventiei Democratice din Romania. Astazi Tovarasul MANOLE -colaborator al Securitatii este santajat de catre parteneriatul PNL + USR filiala Romania sa execute Ordinele din afara. Intre timp Soc Timisoara se face ca si in cazul Vela si Basescu ca PLOUA….