Noutati :

Au pus toate problemele pe masa, la Timisoara. Primarii din GRAL la discutii cu presedintele Senatului. Ce i-au cerut lui Tariceanu

15 aprilie, 2019 - 11:44 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. O delegatie formata din 25 de persoane dintre care 21 de primari din Grupul de Reforma si Administratie Locala (GRAL) a avut duminica o intalnire la Timisoara cu presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu. Discutiile s-au axat in principal pe probleme administrative, dar au fost abordate si teme de politica generala, primarii prezentandu-i presedintelui Senatului problemele cu care se confrunta in activitatea lor de zi cu zi.

Principala nemultumire a primarilor a fost intarzierea cu care s-a adoptat bugetul in acest an, dar si felul in care se construieste acest buget anual, administratiile locale fiind obligate sa preia cheltuieli noi fara sa primeasca si surse de finantare.

S-a mai discutat despre simplificarea legii achizitiilor, despre problemele ridicate de adoptarea OUG 114 care prevede cresterea salariului minim in domeniul constructiilor si despre codurile administrativ si cel al finantelor publice.

Calin Popescu Tariceanu s-a aratat interesat de problemele ridicate de primarii din Timis si a abordat de asemenea o serie de aspecte legate de probleme nationale. Presedintele Senatului a spus ca un punct important in care s-ar putea implica liderii administratiilor locale ar fi cresterea natalitatii si a calitatii in educatie, acestea putand fi incurajate prin investitii importante in crese si gradinite. Primarii au fost de acord, dar au cerut surse de finantare, iar raspunsurile primite i-au facut sa priveasca cu optimism acest proces.

Discutiile s-au prelungit cu mai mult de o ora peste termenul stabilit initial, iar la final, atat edilii, cat si Calin Popescu Tariceanu s-au declarat multumiti de acest prim contact.
Intalnirea cu presedintele Senatului a fost prima dintr-o serie de astfel de discutii care vor avea loc in urmatoarea perioada intre mebmbrii GRAL si lideri politici si administrativi judeteni si nationali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...