Au invatat lectia. Doar doi ghinionisti au ramas fara masini dupa ce le-au lasat pe prima banda pe strada Maresal Constantin Prezan, la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Daca pana acum au fost date doar avertismente si li s-au lipit autocolante pe parbriz, de acum inainte soferii care isi lasa masinile pe prima banda de pe strada Maresal Constantin Prezan vor ramane fara ele.

CITESTE SI: Dupa doua licitatii ratate, pentru ca nimeni nu a vrut sa deseneze primul proiect integrat de modernizare a unui cartier din Timisoara, administratia Fritz creste a treia oara suma si relanseaza cautarile 

Joi, in prima zi in care a intrat in vigoare interdictia, doar doua autoturisme au fost ridicate, iar proprietarii vor trebui sa achite amenda pentru a le recupera.

Reabilitarea strazii nu este inca finalizata, iar constructorul mai are de facut mici remedieri. O spune viceprimarul Ruben Latcau.

Proiectul este receptionat partial, iar transportul public s-a intors pe bulevard. Am cerut institutiilor si constructorului sa se mobilizeze in timp pentru inceperea scolii pentru ca toate benzile de circulatie sa fie libere. Politia Locala, Timpark si SDM si-au facut treaba, au efectuat diligentele necesare si au avertizat masinile care erau parcate in zona ca nu va mai fi permisa oprirea pe banda 1. Rezultatul a fost ca doar doua masini au fost ridicate, iar proprietarii vor trebui sa le recupereze. Constructorul mai are remedieri de efectuat pentru receptionarea lucrarii. A fost un proiect indezirabil, dar il ducem pana la capat si ne asiguram ca rezultatul este unul minim acceptabil pentru cetatenii din zona.
PS: Au existat declaratii acum 5 ani cum ca prima banda va fi folosita pentru locuri de parcare civilizate pana cand va fi trafic suficient. Acest lucru nu era vizat de proiect si nu e normal sa faci o extindere care ia din trotuar si spatiul verde si nu lasa loc pentru copaci, ca sa faci locuri de parcare„, spune viceprimarul Timisoarei.

De luni, troleibuzele si autobuzele au revenit pe traseul bulevardul Sudului – strada Maresal Constantin Prezan.

Iata mai jos traseele complete:

– LINIA EXPRES 2 are urmatorul traseu dus-intors: traseul existent de la Continental pana in Piata Gheorghe Domasneanu – apoi pe strada Venus – bulevardul Sudului, cu revenire pe traseul anterior, bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu)- strada Aries – Complexul Studentesc – Bastion – Piata Marasti – Iulius Town – strada Sf. Apostoli Petru si Pavel.

Pe traseul strada Venus – bulevardul Sudului, se vor folosi urmatoarele statii: perechea de statii “Venus”, statii situate in sensul giratoriu de la intersectia strazii Venus cu strada Maresal Constantin Prezan si Calea Urseni (una pe strada Venus, la intrare in sensul giratoriu, pe directia de deplasare spre strada Maresal Constantin Prezan, si una la trecerea pe strada Maresal Constantin Prezan spre Calea Urseni), perechea de statii “Giratie Sudului”, situate pe bulevardul Sudului, la intersectie cu strada Maresal Constantin Prezan (una la intrare in sensul giratoriu de pe bulevardul Sudului si alta la iesire din sensul giratoriu, pe bulevardul Sudului), perechea de statii “Parc Bulevardul Sudului”, statii situate pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, perechea de statii “Bulevardul Sudului” (una situata la intrare pe bulevardul Sudului de pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca si una situata pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, la intersectie cu bulevardul Sudului, vis-a-vis de Hotel Lido).

– LINIA 15 TROLEIBUZ are urmatorul traseu: traseul existent de la Posta Mare/strada Traian Grozavescu pana pe Calea Martirilor, apoi pe strada Maresal Constantin Prezan – sensul giratoriu de la intersectia strada Maresal Constantin Prezan cu bulevardul Sudului – bulevardul Sudului – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) – str. Aries, cu revenire pe traseul F.C. Ripensia – strada Michelangelo – Posta Mare/strada Traian Grozavescu.

Pe traseul strada Maresal Constantin Prezan – bulevardul Sudului – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) se vor folosi urmatoarele statii: “Maresal Constantin Prezan”, statie situata la intrare pe strada Maresal Constantin Prezan, de pe Calea Martirilor (la Baricada), “Giratie Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, la iesirea din sensul giratoriu spre strada Maresal Constantin Prezan, “Parc Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, sensul de deplasare spre bulevardul Dr. Iosif Bulbuca/bulevardul Liviu Rebreanu, “Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), la intersectie cu bulevardul Sudului, vis-a-vis de Hotel Lido, sensul de deplasare spre str. Aries, “Spitalul Judetean”, statie situata pe str. Aries langa McDonald’s.

– LINIA 16 TROLEIBUZ are urmatorul traseu: traseul existent de la Posta Mare/strada Traian Grozavescu pana pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), apoi pe bulevardul Sudului – sensul giratoriu de la intersectia cu strada Maresal Constantin Prezan – strada Maresal Constantin Prezan – Calea Martirilor 1989 – str. Aries, cu revenire pe traseul existent, pana la Posta Mare/strada Traian Grozavescu.

Pe traseul bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) – bulevardul Sudului – strada Maresal Constantin Prezan – Calea Martirilor 1989, se vor folosi urmatoarele statii: “Bulevardul Sudului”, statie situata la intrarea pe bulevardul Sudului, de pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), “Parc Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, sensul de deplasare spre strada Maresal Constantin Prezan, “Giratie Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, la intrare in sensul giratoriu de la intersectia cu strada Maresal Constantin Prezan, “Maresal Constantin Prezan” statie situata pe Calea Martirilor 1989, la iesire de pe strada Maresal Constantin Prezan, “Martir Ioan Stanciu”, statie situata pe Calea Martirilor 1989, dupa intersectia cu strada Martir Ioan Stanciu, sensul de deplasare spre Complexul Studentesc, “Calea Martirilor”, statie situata pe Calea Martirilor 1989, dupa intersectia cu bulevardul Liviu Rebreanu, sensul de deplasare spre Complexul Studentesc.

***

Va reamintim, modernizarea strazii Maresal Prezan (fosta Lidia), de la fosta Baricada (intersectia cu Calea Martirilor) pana in sensul giratoriu din Piata Gheorghe Domasnean (fabrica AEM), a inceput in vara lui 2020. Carosabilul a fost largit la 4 benzi de circulatie, cate doua pe sens, si au fost amenajate sensuri giratorii la intersectia cu bulevardul Sudului si la cea cu strada Venus – Calea Urseni. De asemenea, a fost extinsa reteaua de troleibuz, pana la intersectia cu bulevardul Sudului, si au fost amenajate piste de biciclete si trotuare.

Valoarea totala a lucrarii a fost de aproape 42 de milioane de lei, din care Guvernul a platit 18 milioane. Administratia Fritz nu a receptionat inca strada, dupa ce, in urma cu trei saptamani, primarul a facut o vizita si a transmis ca au fost gasite mai multe neconformitati ce trebuie remediate. Aceasta in conditiile in care se circula pe Maresal Prezan inca din luna mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Sebastian spune:

  Dar de ce doar doua?

 2. Idiocracy spune:

  Asa se educa orice natie, prin masuri punitive. Pe de alta parte, nu vad nici o preocupare pentru actuala administratie de a construi ceva parcari. Si blocheaza si initiativele altora…..

 3. @idiocracy (🤔) : spune:

  Dacă nici în zona spre Martirilor nu sunt parcări…dar, musai să reproșăm Primarului absolut orice lucru negândit !!!!

 4. Alex spune:

  Impoatorul DoNimic Frig nu a facut nici macar 1 loc de parcare in 2 ani de zile, pe langa toate astea a pus taxa pe toate locurile de parcare facute de Robu sa fie folosite GRATUIT de timisoreni…a pus taxa si in locuri unde nici macar nu exista parcari ( macar delimitate )…practic parchezi pe marginea drumului prinde gropi si gunoaie…pt asta trebuie sa platesti . Bai neamt nemernic tu cand o sa pici de pe scaunul ala de primar o sa fugi peste noapte din Timisoara ! Sa vedem ce faci la iarna, ca gaz nu ai si nici carbune….timisorenii cam stiu ce au de facut daca nu dai caldura …o sa te rastigneasca pe usa catedralei in timp ce din boxe se aud ‘behaieli’ !